Image

Wihlborgs bygger mer i Västra hamnen

BYGG Wihlborgs och teknikkonsulten Ångpanneföreningen har tecknat ett hyresavtal som innebär att Wihlborgs bygger ett nytt kontorshus på Dockan i Västra hamnen.
Publicerad den 11 Januari 2008

Hyresavtalet löper på tio år, omfattar cirka 4000 kvadratmeter och har inflyttning under hösten 2009.
ÅF-huset får adress Stora Varvsgatan/Hallenborgs gata och fyller upp tomrummet mellan Teliahuset och Kockums kontor. Byggstart beräknas ske under mars månad.

- Det är glädjande att ÅF väljer oss som samarbetspartner och flyttar till vår nästa fastighet på Dockan. Här får de moderna och yteffektiva lokaler på ett utmärkt läge, säger Anders Jarl, vd för Wihlborgs Fastigheter.

- Det nya ÅF-huset markerar den satsning som ÅF gör i Öresundsregionen, som medfört att vi fördubblat antalet medarbetare på två år. Vi är glada att Wihlborgs har kunnat möta våra högt ställda förväntningar på vårt nya kontor, säger Jonas Wiström, vd för ÅF.

ÅF:s rådgivare har varit Jones Lang LaSalle.

Fastigheten kommer att innehålla totalt 7000 kvadratmeter kontor och 1700 kvadratmeter butiker. Fullt uthyrd kommer huset att ha en hyra över 17 miljoner kronor.

Dockan är en del av Västra hamnen och ligger centralt i Malmö med havet som närmaste granne. Här växer en ny stadsdel fram med både bostäder och kontor - en stadsdel med liv och rörelse dygnet runt.

Med detta byggprojekt har Wihlborgs ett fastighetsbestånd på 111000 kvadratmeter på Dockan.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige