Image

Vattenpark anläggs i Hyllie

BYGG Tekniska nämnden i Malmö har beslutat att godkänna programförslag och finansiering av anläggandet av en vattenpark i Hyllie. Parken kommer att vara placerad i anslutning till Hyllie vattentorn. Investeringen beräknas till 40 miljoner kronor, som fördelas mellan Malmö stad och VA Syd.
Publicerad den 11 Juni 2009

Malmö arena har invigts och i december 2010 öppnar Hyllie citytunnelstation. När Hyllie centrumområde successivt byggs ut behöver även de allmänna ytorna i området ställas i ordning. I den fördjupade översiktsplanen för stadsområdet har i anslutning till Hyllie vattentorn reserverats ett område för allmän park och närmiljö till vattentornet.

VA Syd och gatukontoret har inom ramen för Hyllieprojektet gemensamt utvecklat programmet för parken, med det gemensamma konceptet \″vattenpark\″. Som utredare har C Wingren Landskap anlitats.

Investeringen för att projektera och bygga Vattenparken är beräknad till cirka 40 miljoner kronor. Utöver det avser VA Syd också att investera i den byggnad som ska vara en del av det pedagogiska projektet.

Förhandlingar om finansiering av Vattenparken har förts mellan VA Syd och Malmö stad. Det har gällt VA Syds köp av tomtmarken till Hyllie vattentorn och den planerade byggnaden i vattenparken. Förhandlingarna har också förts om nivån på VA Syds bidrag till investeringarna i parken och till framtida drift och tillsyn av Vattenparken.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige