Image

Valad säljer för första gången

TRANSAKTIONER Valad Property Group säljer åtta fastigheter i Linköping och Norrköping till den lokala fastighetsförvaltaren Henry Ståhl Fastigheter AB. Portföljen, Svanen, består av 30 000 kvadratmeter bostäder, kontor och butik.
Publicerad den 6 November 2008

Försäljningen är den första, Valad Property Group genomför i Sverige och sker på vägnarna av två fonder, Nordic Aktiv Property Fund 1 och 2.

- Man kan självklart fråga sig själv varför vi säljer just nu när alla talar om finanskris? Det finns heller inga tvivel om att fastigheterna är mindre värda idag än de var för ett år sedan. Men så ser vi inte på det. De fastigheterna som är färdigutvecklade har kanske tappat 10 procent under det senaste året. Men vi kan faktiskt köpa fastigheter till ännu bättre avkastning just nu som vi kan utveckla. Därför blir det en bra affär, säger Valads Nordenchef Michael Bruhn.

- Vi säljer på grund av två orsaker; mer än en tredjedel av portföljen består av bostäder och vi önskar generellt inte att investera i bostäder i de existerande fonderna. Utöver det har vi tillfört det värde som vi kan tillföra. Vi är så att säga färdiga med fastigheterna, säger Michael Bruhn.

Köparen är det familjeägda fastighetsbolaget Henry Ståhl Fastigheter AB som sedan tidigare äger omkring 450 000 kvadratmeter fastigheter i Mellansverige.

Det är inte sista gången som Valad Property Group kommer sälja fastigheter i Sverige. Michael Bruhn förväntar sig faktiskt flera försäljningar redan i år. Men han förväntar sig fortfarande att Valad Property Group de kommande åren kommer att köpa mer än verksamheten säljer.

Säljarens ombud har varit Linklaters samt rådgivningsföretaget Tenzing AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige