Image

Två bolag blir ett

BOLAG Norrvidden och Fabös kommer att slås ihop till ett bolag. Det uppger Björn Björnsson, som nu efterträder Arne Berggren som vd och ordförande i Valot, där ägarkoncernen Skrindan ingår.
Publicerad den 21 Augusti 2009

Vid halvårsskiftet tog investmentbolagen Altor och Bure över ägandet i Carnegie, inklusive dess "bad bank" Valot där Skrindan, som äger bland annat Norrvidden och Fabös ingår.

Valots vd och ordförande Arne Berggren kommer att efterträdas av Björn Björnsson (Skandias tidigare ordförande), skriver E 24.

Han säger nu att Skrindan ska renodlas och bli ett fastighetsbolag. De gamla aktieinnehaven ska säljas.

- Det finns en del tillgångar kvar men de är under avveckling. Vi kommer snart att kunna sätta likhetstecken mellan Skrindan och fastighetsverksamheten som kommer från de två fastighetsbolagen Norrvidden och Fabös, säger han till E 24.
Verksamheten kommer även fortsättningsvis att ledas av Norrviddens vd Peter Andersson som var en av Sundqvists förtrogna.

- Vi har fortfarande förtroende för honom, största förtroende. Sedan kommer jag att fungera som en vanlig, traditionell styrelseordförande för att cementera den strategi som har dragits upp tillsammans med Peter Andersson, säger Björn Björnsson till E 24.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige