Image
Detaljplanen för Hallängen Ösmo har nu gått ut på samråd.
Detaljplanen för Hallängen Ösmo har nu gått ut på samråd. Bild: Arkitema Architects

Titanias detaljplan i Nynäshamn klar för samråd

Bygg/Arkitektur Detaljplanen för Ösmo etapp 1 i Nynäshamns kommun har gått ut på samråd. Titania har, tillsammans med kommunen, drivit detaljplanen under tre års tid i egenskap av ankarbyggaktör.
Publicerad den 5 Juli 2023

Titania vann i maj 2020 sin första markanvisning i Nynäshamns kommun och tilldelades rollen som ankarbyggaktör i utvecklingen av centrala och södra Ösmo. I kommunens markanvisningstävling har kommunstyrelsen utsett Titania till den första aktören som får utveckla i området. Titania har anvisats mark motsvarande cirka 10 000 kvadratmeter för bostäder inom etapp 1.

Syftet med detaljplanen är att skapa en förtätning av centrala Ösmo med bostäder i flerbostadshus och radhus med en variation av upplåtelseformer och storlekar samt butikslokaler och lokaler för offentlig service.
Samråd för den första etappen pågår mellan 4 juli-17 september 2023 och är tänkt att bestå av flerbostadshus på 3–4 våningar, på vissa ställen med inredd vind. Planförslaget (etapp 1) omfattar cirka 700 bostäder.

– Att vara ankarbyggaktör, där man är med från detaljplanens början, är en viktig och betydelsefull roll som kräver mycket ansvar och engagemang. Samrådet är, förutom själva antagandet, den viktigaste milstolpen och vi är mycket glada över att detaljplanen för centrala Ösmo befinner sig där nu, säger Wojciech Wondell, COO på Titania.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige