Image
Den första etappen är att utveckla cirka 120 nya bostäder.
Den första etappen är att utveckla cirka 120 nya bostäder. Bild: Tengbom

Settler köper 8 500 kvadratmeter i Sollentuna

Bostäder Settler har tecknat avtal med Sollentuna kommun om att förvärva två kvarter om totalt cirka 8 500 kvadratmeter BTA närmast vattnet och Väsjöbacken i Sollentuna. I affären ingår även en option om att bygga ytterligare ett kvarter på torget med delar mot vattnet om ca 8 200 kvadratmeter BTA. Ambitionen i den första etappen är att utveckla cirka 120 nya bostäder. Fastigheten har en lagakraftvunnen detaljplan och arbetet med bygglov påbörjas omgående.
Publicerad den 12 September 2024

Projektet har utvecklats i nära samarbete med arkitektkontoret Tengbom där Settlers erfarenheter av genomföranden kombinerats med Tengboms arkitektoniska höjd och kompetens. Resultatet är ett väl avvägt och vackert projekt som kombinerar variation och tydlig identitet med genomförbarhet och Väsjöbackens omgivningar. Med skidåkning, skridskoåkning, två naturreservat och en träningsanläggning runt husknuten är läget smått unikt.
– Verkligen roligt att få bli ytterligare en byggherre som utvecklar Väsjön. Det är en väldigt vacker plats där bostäderna mot vattnet och skidbacken kommer bli helt unika, förklarar Robert Vangstad, vd på Settler Properties AB.

Nu påbörjas arbetet med att ta fram ett bygglov och tekniska handlingar. Planen är att fastigheten ska certifieras enligt Miljöbyggnad Silver. Produktionen förväntas starta någon gång under slutet av 2025 eller början av 2026.
– Sollentuna växer och behovet av bostäder ökar. Genom att förtäta i ett redan etablerat bostadsområde bevarar vi Väsjöns gröna landskap och natur. Projektet har höga ambitioner och det nära samarbetet med Settler från idé till genomförande, borgar för bostäder med hög arkitektonisk kvalitet där där människor förhoppningsvis kommer att trivas och må bra, säger Stefan Rydin, ansvarig Arkitekt på Tengbom.

Visionen för Väsjön är en småskalig, variationsrik och naturnära stadsmiljö med det aktiva livet i centrum. På sikt ska här byggas över 4 000 bostäder i form av flerbostadshus, stadsradhus och villor.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Logistea stärker upp: "Vi kommer vilja växa bolaget"

Bolag Logistea fortsätter stärka upp sitt team genom rekryteringarna av Jonas Kennerhed och Björn Aronsson. Efter att det blivit klart med nytillskotten berättar vd Niklas Zuckerman för Fastighetssverige vad de båda ska tillföra Logistea, om rekryteringsbehovet efter sammangåendet med KMC Properties och om det kan bli aktuellt med ytterligare förstärkningar.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige