Image
Den aktuella gestaltningstävlingen gäller det fjärde tornet, längst till vänster.
Den aktuella gestaltningstävlingen gäller det fjärde tornet, längst till vänster. Bild: Svenska Mässan

Serneke bygger ny entré för Svenska Mässan

Bygg/Arkitektur Serneke har tecknat entreprenadavtal med Svenska Mässan i Göteborg för byggnation av ny entré till kongress- och mässhallar. Entreprenaden är första steget i det utvecklingsprojekt som parterna driver i samverkan. Kontraktet är värt omkring 67 miljoner kronor.
Publicerad den 31 Januari 2019

Ombyggnationen av Entré 8, som ligger på mässans västra sida mot Skånegatan, kommer att innebära förbättrad logistik och tillgång till både mäss- och kongresshallar. Projektet innebär också en förberedelse inför byggnationen av Svenska Mässans fjärde torn +One som beräknas påbörjas om ett par år.

– Det är väldigt roligt att få komma igång med första etappen i vårt gemensamma arbete. Projektet är betydelsefullt för oss och för det vidare arbetet med att utveckla Svenska Mässan för framtiden, säger Peter Carlzon, arbetschef Speciella projekt på Serneke Bygg.

– Stor efterfrågan genererar stora flöden in och ut ur Svenska Mässans huvudentréer. Det fordrar sin logistik. Nu görs ett helhetsgrepp och samtidigt en förberedelse inför +Ones byggnation. Entrén möjliggör att vi kan ha många parallella mässor och möten samtidigt med en stor garderobsfunktion, många toaletter och god tillgänglighet - allt under ett tak, säger Joachim Hult, Fastighetsdirektör Svenska Mässan, som är en ekonomiskt fristående stiftelse.

Arbetena med den nya Entré 8 inleds omgående och beräknas vara klara hösten 2019. Ordervärdet på cirka 67 miljoner kronor inkluderas i första kvartalet 2019.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter stortförvärvet i Stockholm – så vill Nrep växa inom hotellsegmentet

Bolag Nrep satsar i hotellsegmentet med förvärvet av Clarion Hotel Stockholm på Södermalm från Aspelin Ramm Fastigheter. Efter affären berättar Nreps Sverigechef Carl-Adam von Schéele om hotellmarknadens återhämtning om dess utveckling, hur Nrep vill fortsätta växa inom segmentet, vilka området man ser som attraktiva för hotellinvesteringar och om vilka boxar som behöver tickas av när potentiella hotellfastigheter utvärderas för köp.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige