Image

SEB vinner Sveriges Snyggaste Kontor

Stora Kontorsdagen SEB har landets snyggaste kontor 2017. Det står klart sedan storbanken fått ta emot utmärkelsen på Grand Hotel i Stockholm i samband med Stora Kontorsdagen på torsdagen. Övriga finalister var Important Looking Pirates, som arbetar med visuella effekter, och fotbollsklubben Malmö FF.
Publicerad den 9 November 2017

Fastighetssverige och Lokalnytt genomförde Sveriges Snyggaste Kontor för sjunde gången. Castellum var prissponsor.

Viveka Hirdman Ryrberg från SEB och Sara Helder från Wingårdhs fick ta emot förstapriset - ett konstverk från Moderna Samlare, värt en halv miljon kronor som får pryda kontoret i ett år – på Stora Kontorsdagen på torsdagen.

- Det här betyder jättemycket för oss. Vårt nya kontor har verkligen blivit den samlingsplats vi ville ha, medarbetarna kommer till jobbet med ett leende på läpparna. Vi har investerat mycket i det här projektet och det här priset är ytterligare ett bevis på att vi har satsat rätt, säger Viveka Hirdman Ryrberg.

Sara Helder från Wingårdhs fyller i:
- Det här är det största inredningsuppdraget vi har haft hittills, kanske det största vi någonsin kommer att göra. Det har blivit jättebra, mycket tack vare ett gott samarbete med SEB, Fabege och många andra.

Sammanlagt nominerades 86 kontor till årets tävling, som avgjordes av svenska folket via en webbomröstning.

SEB:s nybyggda kontorshus i Arenastaden i Solna – ägt av Fabege – rymmer 4 500 medarbetare. I maj flyttade 2 500 in och resterande flyttar in till våren. Ytan är 72 200 kvadratmeter, vilket innebär att detta är Sveriges största nybyggda kontorshus. Wingårdhs har ritat inredningen till de tre huskropparna som kontoret består av.

Byggnaderna rymmer fyra atrier och det är från dem all kommunikation utgår från. Varje atrium har sin specifika funktion: det första ska uppmuntra till spontana möten, det andra till flexibla sammankomster, det tredje har en vardagsrumskaraktär och det fjärde fungerar som ett öppet alternativ till den egna arbetsplatsen.
Varje atrium har sitt specifika tema; det största huset är urbant med återhållna färger, kalkstensgolv och slitstarka material. De andra två byggnaderna står i kontrast till den första med sin hemkänsla- respektive arbetsplatsfokus. Dessa hus har trägolv, brokigare mönster och starka kulörer med utgångspunkt från SEB:s brand colors.

Byggnaderna har drygt 600 mötesrum vars färger skiftar från mörkt till ljust och möblerna erbjuder en stor variation av sittande och möten. För större sammankomster finns hörsalen i den mittersta byggnaden som rymmer cirka 200 åhörare. För att släppa in ljus till salen så finns det fyra glasade öppningar alla försedda med täta, vridbara trälameller som låter ljuset från de omkringliggande atrierna flöda in. På plan sju är alla byggnader sammanlänkade med en takterrass med ett glasat orangeri som mittpunkt.

Läs mer om SEB:s kontor i Arenastaden

Övriga finalister var Important Looking Pirates, ett av Skandinaviens mest framgångsrika företag inom postproduktion och visuella effekter, vars kontor ligger på Norra Riddarholmshamnen i Stockholm och har ritats av HOW Arkitekter och Malmö FF, Sveriges för närvarande mest framgångsrika fotbollsklubb. Deras kontor ligger i Swedbank Stadion i Malmö, arkitekt och projektledare var Rumrum.

TIDIGARE VINNARE I SVERIGES SNYGGASTE KONTOR
2011: Dice, Slussen, Stockholm
2012: Ideas, Malmö C
2013: Microsoft, Kista, Stockholm
2014: Arcona/Exengo, Vasastan, Stockholm
2015: Collector, Göteborg, centrum.
2016: Dice, Södermalm, Stockholm

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Stora Kontorsdagen 2023

Var: Grand Hôtel, Stockholm (Spegelsalen)

När: 16 november, 09.00 - 16.00

Pris: 5995 kronor exkl. moms 

Du anmäler dig till seminariet här.

Stora Kontorsdagen är ett seminarium som fokuserar helt och hållet på marknaden för, och utvecklingen av, kontorsmarknaden. Här blir du uppdaterad på det allra senaste inom kontorsmarknadens alla aspekter samtidigt som du får gott om tid för att knyta nya, värdefulla kontakter.

Stora Kontorsdagen riktar sig till investerare, ägare, mäklare, konsulter, arkitekter, designers, entreprenörer, utvecklare, advokater, finansiella aktörer med flera som i tjänsten kommer i kontakt med kontorsmarknaden.

Under programmet tittar vi närmare på ett antal nya trender och får en rejäl marknadsuppdatering som hjälper oss att ta rätt beslut i framtiden.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com


Arrangörer:









Partner:













Film från tidigare event:

Mer från Fastighetssverige