Image

Stora Kontorsdagen - 6 November 2019

Kontorsmarknaden förändras snabbt – så här hänger du med!

Onsdag 6 november 09.00–16.00 (registrering och frukostmingel från 08.15)

Stora Kontorsdagen är den självklara mötesplatsen för alla som i tjänsten kommer i kontakt med marknaden för kontorsfastigheter. Vinnarna i Sveriges Snyggaste Kontor presenteras.


Program

Du kan ladda ner programmet som PDF-dokument här.

09.00 Välkomna!

Eddie Ekberg
, chefredaktör, lokalnytt.se/Fastighetssverige/Nordic Property News
Anna Bellman, moderator
Ingemar Rindstig, expertkommentator/sidekick

09.15 Makroanalys

Upptrappade handelskonflikter, osäkerheter kring Brexit och spontan-Tweets från världens mäktigaste man som leder till tvära kast på världsmarknaderna. Det finns en del orosmoln på den makroekonomiska himlen. Samtidigt är räntorna historiskt låga och allt fler är tveksamma till om Riksbanken kommer att genomföra några fler höjningar under överskådlig tid.
Annika Winsth, chefsekonom, Nordea

09.45 Analys: Förutsättningar för fastighetsmarknaden

Hur kommer utvecklingen av den internationella och svenska ekonomin att påverka fastighetsmarknaden i allmänhet och kontorsmarknaden i synnerhet? Vilka är riskerna och hur kommer hyrorna utvecklas? Vad kan vi egentligen förvänta oss av 2020 och framåt?
Arvid Lindqvist, analyschef, Catella

10.10 Intervju: Så här går mångmiljardaffärerna till

De senaste åren har större transaktioner värda flera miljarder blivit allt vanligare. Och bland konsulterna med säljuppdrag till de allra största affärerna syns allt som oftast Nordanö. I en exklusiv intervju får vi här insikt i hur affärerna faktiskt går till.
Sven Dahlin, partner, Nordanö

10.35 Fika- och mingelpaus

11.05 Analys/trend: Uthyrning

Vilka är trenderna på kontorshyresmarknaden? Vad kan vi förvänta oss av utvecklingen gällande hyresnivåer och vakanser? Vad efterfrågas av dagens och morgondagens hyresgäster och var hittar vi hyresgästerna i framtiden?
Marie Bucht, vd, Novi Real Estate
Jesper Swedenborg, uthyrningschef, Vasakronan
Lena Bredberg, uthyrningschef, Kungsleden
Anders Thor, head of leasing & corporate solutions, Colliers International

11.30 Så fungerar våra arbetsplatser år 2025

Hur skapar vi arbetsmiljöer som är flexibla nog att anpassa sig till allt mer föränderliga krav samtidigt som de ger kontinuitet och känsla av sammanhang till medarbetare? Vad kännetecknar goda förändringsresor och hur leder man ett flexibelt arbetssätt?
Aram Seddigh, förändrings- och projektledare, WeOffice

12.00 Sveriges Snyggaste Kontor 2019!
Prisutdelning i tävlingen Sveriges Snyggaste Kontor som arrangeras av Fastighetssverige och lokalnytt.se för åttonde året i rad.

12.10 Vinnarkontoret
Här blir vi allra först med att få en ingående inblick i Sveriges snyggaste kontor; hur har man tänkt kring hållbarhet, design, arbetsmiljö etc - kort sagt: Hur skapar man Sveriges snyggaste kontor?
Talare meddelas av förklarliga skäl under seminariet

12.20 Lunch- och mingelpaus

13.20 Wework: nuläge och framtidsplaner

Wework har beskrivits som fastighetsbranschens motsvarighet till Spotify, Uber och Netflix.
I somras öppnade man i Urban Escape i Stockholms City. Vad händer nu och hur ser framtidsplanerna ut?
Tom Wadegård, affärsutvecklare, Wework Norden

13.45 Den smarta fastighetens ekosystem - möjliggörare och katalysator

Trender, en ökad digitalisering och teknologisk utveckling öppnar upp nya möjligheter och ökar branschens intresse för att skapa strategier och mening med den smarta fastigheten. Öppenheten hos teknologiplattformen, som den smarta fastigheten bygger på, kommer ha en avgörande betydelse för förmågan att kunna förverkliga strategier kring innovationstakt, kundnytta och nya affärsmodeller.
Andreas Finnstedt, vice president på affärsområdet Digital Energy på Schneider Electric

14.10 Resan till det nya arbetslivet

Digitaliseringen innebär nya möjligheter, men hur påverkar det arbetssätt, kontorsutformning och framförallt vilka krav ställer det egentligen på framtidens ledarskap och medarbetare?
Heléne Lidström, förändringsledare/författare

14.40 Fika- och mingelpaus

15.10 Möten - tråkig dötid eller engagerande arbetsforum?

Dagens arbetsliv är mötesintensivt och möten har trots digitaliseringen kanske blivit en av våra viktigaste arbetsformer för de samarbetsintensiva organisationer vi jobbar i. Här får du veta hur du med utgångspunkt i psykologisk forskning kan bidra till att bjuda in till och hålla möten som engagerar och skapar delaktighet på riktigt - även med själva kontoret som verktyg.
Nathalie Sparrfelt Sebghati, leg. organisationspsykolog/delägare, Provins fem

15.35 Profilen: Mats Hederos

Han har rattat AMF Fastigheter sedan bildandet 2010 och under den tiden har bolaget blivit en av landets största fastighetsinvesterare och kontorsutvecklare. Han applåderar den digitala utvecklingen och coworking-intåget och menar att traditionella fastighetsaktörer (inklusive de själva) varit lönsamma för länge och behöver bli mer på tårna.
Mats Hederos, vd, AMF Fastigheter

Stora Kontorsdagen 2019

Var: Grand Hotel, Stockholm

När: Onsdag den 6 november 2019, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15)

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här

Stora Kontorsdagen är ett seminarium som fokuserar helt och hållet på marknaden för, och utvecklingen av, kontorsmarknaden. Här blir du uppdaterad på det allra senaste inom kontorsmarknadens alla aspekter samtidigt som du får gott om tid för att knyta nya, värdefulla kontakter.

Stora Kontorsdagen riktar sig till investerare, ägare, mäklare, konsulter, arkitekter, designers, entreprenörer, utvecklare, advokater, finansiella aktörer med flera som i tjänsten kommer i kontakt med kontorsmarknaden.

Under programmet tittar vi närmare på ett antal nya trender och får följa med på djupdykningar i ett antal aktuella projekt samtidigt som vi får en rejäl marknadsuppdatering som hjälper oss att ta rätt beslut i framtiden.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie@fastighetssverige.se

Nicklas Tollesson
0705-841402
nicklas@fastighetssverige.se


Partners:


Film från det senaste eventet: