Image

Stora Kontorsdagen - 24 November 2022

Kontorsmarknaden förändras snabbt – så här hänger du med!

24 november 2022

Stora Kontorsdagen är den självklara mötesplatsen för alla som i tjänsten kommer i kontakt med marknaden för kontorsfastigheter. De slutliga vinnarna i Sveriges Snyggaste Kontor presenteras efter en omröstning på plats.


Medverkande Stora Kontorsdagen 2022

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman, moderator

Anna Bellman är en inspirerande och erfaren kommunikationsexpert. Hon är en av Sveriges mest anlitade moderatorer, ofta inom bostads- och fastighetssektorn. Hon föreläser om kommunikation, relationer, samarbete och ledarskap, och som talartränare utbildar hon både grupper och enskilda i kommunikation och ledarskap – såväl fysiskt som digitalt.

Peter Wiman är ansvarig för analys och fastighetsvärdering på EY från och med augusti 2021. Han har dessförinnan varit analyschef på Savills, där han har arbetat sedan 2005. Utöver analysfrågor och generell fastighetsrelaterad rådgivning har han en bred erfarenhet av fastighetsvärdering samt förvärvsrådgivning och due diligence och har varit delaktig i ett antal större transaktioner på den svenska marknaden. Han är auktoriserad fastighetsvärderare av Samhällsbyggarna samt RICS och har en MSc från KTH. Peter Wiman är expertkommentator/sidekick på Stora Kontorsdagen.
Pär Carlsson

Pär Carlsson

Pär Carlsson grundade Norem i februari 2020 och är sedan dess även vd för bolaget. Han har tidigare innehaft ledande positioner på bolag som Cowi, Fasticon, Orust kommun, Uddevalla kommun och Markarydsbostäder i Malmö AB. Pär Carlsson är expertkommentator på Stora Kontorsdagen.
Annika Winsth

Annika Winsth

Annika Winsth är en av Sveriges mest välrenommerade ekonomer. Hon är sedan 2008 chefsekonom på Nordea. Hon har arbetat på Nordea sedan 1994, och var chefsanalytiker mellan 2002 och 2008. Innan hon började på Nordea arbetade hon på finansdepartementet. Hon har en fil kand i nationalekonomi från Lunds universitet.
Anneli Jansson

Anneli Jansson

Anneli Jansson är sedan 2016 vd för Humlegården Fastigheter. Hon ansvarade från 2012 för brittiska Grosvenor Funds nordiska verksamhet. Hon har även erfarenhet från KF Fastigheter, Vision & Resurs Fastighetsutveckling, Ernst & Young och AGL.
Lena Boberg

Lena Boberg

Lena Boberg är sedan våren 2020 vd för Alecta Fastigheter. Hon var tidigare vd för Ica Fastigheter och dessförinnan var hon finanschef på bolaget i fyra år. Hon har tidigare varit finanschef på Skandrenting och även arbetat för bland andra Know It och Hagströmer & Qviberg. 
Arvid Lindqvist

Arvid Lindqvist

Arvid Lindqvist är sedan i januari 2015 analyschef på Catella Corporate Finance. Han var tidigare chefsekonom på Newsec och har även varit controller på Stångåstaden. Han har en magisterexamen i nationalekonomi från Linköpings universitet.


Rahel Belatchew

Rahel Belatchew

Rahel Belatchew, är vd på Belatchew. Hon har en magisterexamen i arkitektur från Ecole Spéciale d’Architecture i Paris, och har verkat som arkitekt i Paris, Luxemburg, Tokyo och Stockholm. Vid sidan om Belatchew driver även Rahel den experimentella studion Belatchew Labs i syfte att finna lösningar på stadens utmaningar genom metodutveckling, digitalisering och hållbar arkitektur. Rahel Belatchew bedriver även fastighetsutveckling för att förverkliga projekt med höga arkitektoniska kvaliteter i egen regi.
Patrik Åström

Patrik Åström

Patrik Åström är vd för Helio. Han har varit med och grundat Poppice och är också partner i Hops Management.
Johanna Munck af Rosenschöld

Johanna Munck af Rosenschöld

Johanna Munck af Rosenschöld är sedan 2018 vd för Strategisk Arkitektur. 
Hon var innan dess kontorschef och partner på Tengbom och dessförinnan arkitekt på Strategisk Arkitektur.
Johanna Munck af Rosenschöld är arkitekt SAR/MSA utbildad från KTH i Stockholm, samt i Paris och Helsingfors.
Bo de Besche

Bo de Besche

Bo de Besche har jobbat på Vasakronan sedan 2002. De första 18 åren var han affärsområdeschef Kontor, därefter var han regionchef för Uppsala och sedan oktober 2022 är han Chef Kund och Marknad.
Bo de Besche är utbildad ingenjör på Lunds universitet.Marie Meyer

Marie Meyer

Marie Meyer är sedan 2021 uthyrningschef på Colliers. Innan dess har hon jobbat med kommersiell uthyrning på bolag som Fabege, Vasakronan och JLL.
Hon har tidigare även varit fastighetsmäklare på Svensk Fastighetsförmedling, Erik Olsson Fastighetsförmedling och Notar. 
Jesper Trotzig

Jesper Trotzig

Jesper Trotzig är partner och senior manager på Tenant & Partner. Han ansvarar för ett av Tenant & Partners konsultteam där fokus ligger på hyresgästrepresentation, omlokalisering, förhandling och flyttprojektledning. Jesper Trotzig har en civilingenjörsexamen från KTH och har arbetat nästan 20 år i branschen.
Helena Rex

Helena Rex

Helena Rex är sedan i december 2021 vd på coworking-aktören The Park. Innan dess jobbade hon på det egna bolaget Rexeffect Management. Hon har också tidigare, bland annat, varit kommersiell direktör på Fotografiska Stockholm och vd på Steve Perryman Sport Travel.
Ken Strand

Ken Strand

Ken Strand är grundare och ägare av OfficeSwapp, en matchnings- och överlåtelsetjänst för kontor.
Han har tidigare jobbat på JLL, Cushman & Wakefield och Newsec samt grundat flera olika bolag.


Niklas Larsén

Niklas Larsén

Niklas Larsén är arkitekt och ansvarig för kreativ utveckling på arkitektkontoret MER. Han har arbetat för MER sedan 2011. Dessförinnan var han i Italien i sex år och utbildade sig - på Instituto Marangoni, ISAD och Domus Academy - till arkitekt och arbetade på arkitektkontor parallellt med studierna.
Linda Mattsson

Linda Mattsson

Linda Mattsson är arkitekt SAR/MSA och partner på White Arkitekter, där hon började redan 1996. Hon har genom åren fokuserat på stora komplexa projekt inom högre utbildning, forskning, innovation och vård/hälsa.
Linda Mattsson är utbildad på Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.

Hanna E Björklund

Hanna E Björklund

Hanna E Björklund är sedan våren 2018 Key Account Manager med fokus på affärsutveckling och innovation på Castellum. Innan dess var hon associate director på Cushman & Wakefield och hon har även haft poster som marknadsområdeschef på Humlegården och uthyrningsansvarig nyproduktion logistik på Skanska Fastigheter Göteborg.

Ylva Thim

Ylva Thim

Ylva Thim är sedan vintern 2020 arbetsplatsstrateg på Arbetsförmedlingen. Hon har tidigare bedrivit verksamhet i eget bolag inom förändringsledning, haft en rad olika tjänster inom H&M, Sodexo och Capgemini. 

Erik Gärdén

Erik Gärdén

Erik Gärdén är sedan våren 2018 partner på den nordiska rådgivningsfirman Nordanö. Innan dess var han partner på Brunswick Real Estate mellan åren 2005 och 2018.

Andreas Hultfeldt

Andreas Hultfeldt

Andreas Hultfeldt är akustikexpert och sedan i maj 2021 Brand & Sales manager på Akustikmiljö i Falkenberg AB, ett bolag han tillhört sedan i sommaren 2001. Han har tidigare varit verksam inom Göteborgs Universitet och Getteröns Naturum.
Linus Åberg

Linus Åberg

Linus Åberg är legitimerad naprapat, föreläsare och delägare i InMo Medveten Träning. Han föreläser regelbundet, bland annat på Naprapathögskolan.Jim Collin

Jim Collin

Jim Collin är partner på Annell Ljus + Form. Han har 25 års erfarenhet som konsult inom belysning och ljusdesign för kontors- och hotellmarknaden med flertalet prestigefyllda projekt och designpriser i ryggsäcken. Hans föreläsningar handlar väldigt lite om produkter och material utan tar i stället upp större frågor som lönsamma och attraktiva kontorslokaler, personalens välmående samt ekonomiska vinster genom kloka investeringar i goda ljusmiljöer. Belysningen i våra lokaler är en dold och för många helt outforskad guldgruva där energibesparingar och ökad trivsel med råge betalar den ökade investering son kan tyckas krävas för att skapa rum för människor.
Fredrik Ramsfeldt

Fredrik Ramsfeldt

Fredrik Ramsfeldt är sedan våren 2021 Project Manager på Afry. Han var innan dess projektledare på Incoord mellan 2011 och 2021 och han har tidigare även haft liknande roller på Hoist Technology och EnergoRetea.


Jesper Trotzig

Jesper Trotzig

Jesper Trotzig är partner och senior manager på Tenant & Partner. Han ansvarar för ett av Tenant & Partners konsultteam där fokus ligger på hyresgästrepresentation, omlokalisering, förhandling och flyttprojektledning. Jesper Trotzig har en civilingenjörsexamen från KTH och har arbetat nästan 20 år i branschen.

Stora Kontorsdagen 2022

Var: Grand Hôtel, Stockholm

När: 24 november, 09.00 - 16.00

Pris:   5995 kronor exkl. moms (fysiskt deltagande)

5495 kronor exkl. moms (digitalt deltagande)

Du anmäler dig till seminariet här.

Stora Kontorsdagen är ett seminarium som fokuserar helt och hållet på marknaden för, och utvecklingen av, kontorsmarknaden. Här blir du uppdaterad på det allra senaste inom kontorsmarknadens alla aspekter samtidigt som du får gott om tid för att knyta nya, värdefulla kontakter.

Stora Kontorsdagen riktar sig till investerare, ägare, mäklare, konsulter, arkitekter, designers, entreprenörer, utvecklare, advokater, finansiella aktörer med flera som i tjänsten kommer i kontakt med kontorsmarknaden.

Under programmet tittar vi närmare på ett antal nya trender och får en rejäl marknadsuppdatering som hjälper oss att ta rätt beslut i framtiden.


Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet?

Kontakta:

Eddie Ekberg
0736-574316
eddie.ekberg@fastighetssverige.se

Anthon Näsström
0720-707824
anthon.nasstrom@nordicpropertynews.com


Arrangörer:

Partners:


https://qicraft.se/


Film från tidigare event: