Image

Se bilderna på Bromma Blocks

HANDEL Den 23 september nyöppnar Bromma Center och blir Bromma Blocks. Handelsplatsen byter nu karaktär från renodlad volymhandelsplats till shopping i varuhusmiljö. Se bilderna på Bromma Blocks här.
Publicerad den 15 September 2010

Ombyggnadsarbetet av Hangar 3 - H3 som ursprungligen uppfördes 1948 har pågått sedan 2008. Ombyggnaden av de övriga K-märkta flyghangarerna i Bromma har pågått etappvis sedan år 1999. Bromma är KF Fastigheters största satsning någonsin och den totala investeringen till dags dato landar runt två miljarder kronor.

Arkitekter är Wester+Elsner.

Handelsplatsen får totalt 60 000 kvadratmeter handelsyta varav H3 är på 25 000 kvadratmeter och den befintliga volymhandeln är på 35 000 kvadratmeter och allt är uthyrt.

- Trots några tuffa år för många företag i branschen har vi lyckats mycket bra i vårt uthyrningsarbete. Det beror främst på Brommas perfekta geografiskt läge, ett köpstarkt kundunderlag och ett starkt kommersiellt koncept, säger Bernt-Olof Gustavsson, vd för KF Fastigheter.

Handelsplatsens identitet är starkt förknippad med dess historia. Paul Hedqvist som ritade många av byggnader på området var en tongivande förespråkare av funktionalismen och typiskt för honom var räta vinklar och kvadratiska proportioner. Namnet Bromma Blocks knyter alltså an till den blockliknande form som byggnader på området har men även att handelsplatsen består av olika \"kvarter\" (blocks). De kvadratiska elementen återfinns dessutom i interiörerna i H3:an. Resultatet är intressant shopping i klassiska K-märkta lokaler men med ny spännande arkitektur.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige