Image
Monica Fallenius är vd för Annehem. Byggnaden på bilen har inget med uthyrningen till Saab att göra.
Monica Fallenius är vd för Annehem. Byggnaden på bilen har inget med uthyrningen till Saab att göra. Bild: Annehem och Svenska Handelsfastigheter

Saab förlänger hyresavtal med Annehem i Ljungbyhed Park

Uthyrning Saab förlänger sitt hyresavtal med Annehem Fastigheter i Ljungbyhed Park med ytterligare tio år. Avtalet omfattar cirka 5000 kvadratmeter. I samband med avtalsförlängningen kommer fastigheten att moderniseras med särskilt fokus på att reducera energiförbrukningen.
Publicerad den 11 Oktober 2023

Saab har varit verksamma i Ljungbyhed Park sedan 1998 och genomför bland annat underhåll och modifieringar på flygplan och komponenter. Deras långsiktiga närvaro i Ljungbyhed Park bidrar till det unika kluster som finns för innovation, forskning och utbildning i parken.

– Ljungbyhed är en utmärkt plats för den verksamhet vi bedriver, både utifrån den infrastruktur som flygplatsen erbjuder samt närheten till andra verksamheter och kompetens inom utvecklingen av flygbranschen. Annehem stödjer vår omställning och utveckling för framtiden i Ljungbyhed Park, säger Jonas Sjöberg, platschef på Saab i Ljungbyhed.

Vid sidan av Saab finns flera olika aktörer som har utbildning och innovation inom flyget som gemensam nämnare, bland annat Lunds Universitet.

– Saab är en mycket viktig samarbetspartner i det kluster av viktiga aktörer inom flyget som valt att tillsammans med oss utveckla flygplatsens möjligheter. Jag är mycket glad över att Saab väljer Ljungbyhed, säger Monica Fallenius, vd Annehem Fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige