Image

Rikshem genomför en första obligationsemission

Ekonomi/Finansiering Rikshem har genomfört sin första obligationsemission, till en väldigt låg ränta. Obligationslånet ska bland annat användas till att amortera banklån.
Publicerad den 16 Maj 2013
Jan-Erik Höjvall. Bild: Rikshem
Jan-Erik Höjvall.

Rikshem har genomfört sin första obligationsemission. Den omfattar en miljard kronor med en löptid på 18 månader. Obligationslånet löper med rörlig ränta om Stibor plus 0,3 procentenheter och är icke säkerställt.

Obligationslånet är en private placement.

Bolaget avser etablera ett MTN-program under andra halvåret 2013 med ett rambelopp på 5 miljarder kronor och kommer fortsättningsvis att emittera obligationer under detta MTN-program.

- Rikshem har i och med sitt kreditbetyg (A-) från S&P blivit ett eftertraktat namn på kapitalmarknaden, säger Rikshems vd Jan-Erik Höjvall.

- På grund av stort intresse från investerarna har vi därför valt att genomföra en private placement innan vårt kommande MTN-program etableras efter sommaren.

Obligationslånet kommer att användas för att finansiera kommande förvärv, bland annat i Södertälje, och för att amortera banklån.

- Insteget på obligationsmarknaden medför tillsammans med det sedan tidigare etablerade företagscertifikatprogrammet att Rikshem nu har en väldigt effektiv och flexibel finansieringsstruktur, säger Rikshems finanschef Jacob Bruzelius.

Handelsbanken Capital Markets agerade som arrangör av obligationsemissionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige