Image

Primär och Framtiden i jobb- och serviceprojekt

Bolag Genom ett samarbete mellan Primär Fastighetsutveckling och kommunala Framtidenkoncernen i Göteborg ges långtidsarbetslösa ungdomar anställning och förhoppningsvis ett permanent fast jobb samtidigt som hyresgästerna får service.
Publicerad den 12 Januari 2014

Snart kommer hyresgästerna i Framtidenkoncernens bolag att titta på tv via ett modernt fibernät istället för via kabel-tv-nätet. Det nuvarande kabel-tv-nätet släcks ner med start i februari 2014, och innan dess måste man ha ett nytt tv-abonnemang och ny tv-utrustning för att kunna fortsätta titta på tv som vanligt.

Genom projektet har hittills 23 ungdomar utbildats för att kunna bistå hyresgäster som behöver stöd.

– Det är oerhört positivt. Vi skapar arbetstillfällen samtidigt som vi höjer servicenivån för våra hyresgäster. Det här är nu en fungerande modell som säkerligen kommer kunna användas fler gånger, säger Ulrika Stenson, kommunikations- och utvecklingschef för Framtidenkoncernen.

– Den nya utrustningen installerar hyresgästerna själva med hjälp av instruktioner från TV-tjänstleverantören. Men med tanke på att det totalt rör sig om cirka 70 000 hushåll kan det såklart finnas dem som behöver extra hjälp, säger Ulrika Stenson.

Primär Fastighetsutveckling är sedan tidigare Framtidens leverantör för bredbands-service. Företaget såg tidigt potentialen i projektet där man kunde hjälpa till att slå två flugor i en smäll: Jobb till ungdomar, hjälp till hyresgäster.

– Tanken är att ungdomarna, under resan med Framtidens Bredband och projektet ”Riktiga jobb”, ska vara fullt etablerade på den reguljära arbetsmarknaden. Det är så vi skapar fasta jobb, säger Bengt Jildmalm, idékläckare och ägare till Primär Fastighetsförvaltning.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Krävande marknad för byggande – men det finns ljuspunkter"

Bolag Veidekkes första kvartalsrapport för 2024 är inlämnad och när koncernchef Jimmy Bengtsson och koncerndirektör och CFO Jørgen Wiese Porsmyr presenterar den pratr de bland annat om skillnaden mellan de geografiska marknaderna. Den märks bland annat på att det är tydlig skillnad på tillgången på nya projekt: i de stora städerna är den relativt god – även om konkurrensen är stor – medan men ser en tydlig nedgång i de mindre städerna.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige