Image
Bild: Nordier

Postnord köper logistikfastigheter i Norrköping

Transaktioner Postnord har köpt Green Cargo Logistics med tillhörande fastighetsbestånd. Köpeskillingen för fastigheterna uppgår till närmare 700 miljoner kronor
Publicerad den 27 Mars 2012
En av fastigheterna som ingick i affären där danska Postnord har köpt Green Cargo Logistics. Bild: Nordier. Bild: Nordier
En av fastigheterna som ingick i affären där danska Postnord har köpt Green Cargo Logistics. Bild: Nordier.

Green Cargo Logistics är Sveriges näst största företag inom tredjepartslogistik med en samlad lageryta på 260 000 kvadratmeter i moderna anläggningar i Stockholm, Norrköping, Göteborg, Helsingborg och Köpenhamn. I den aktuella affären handlar det om fyra fastigheter i Norrköping om totalt cirka 122 000 kvadratmeter. Köpeskillingen är hemlig men Fastighetssverige uppskattar den till nästan 700 miljoner kronor. Nordier var säljarens rådgivare i affären.
- Green Cargo Logistics är en mycket välskött och lönsam verksamhet som helt stämmer med våra strategiska ambitioner inom logistikområdet. Verksamheten kommer att utgöra en bra grund för vår fortsatta utveckling inom tredjepartslogistiken, säger Lars Idermark, vd och koncernchef för Postnord.

Förvärvet är villkorat av konkurrensmyndigheternas godkännande.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige