Image

Poseidon bygger hyreslägenheter i Gamlestaden

Bygg/Arkitektur Poseidon har inlett byggnationen av 53 nya hyresrätter i Gamlestaden, Göteborg. De första inflyttningarna beräknas ske våren 2015.
Publicerad den 2 Oktober 2013
Poseidon bygger nytt i Gamlestaden. Bild: Poseidon
Poseidon bygger nytt i Gamlestaden.

Husen byggs på Holländareplatsen i Gamlestaden.

- Med hiss, generösa balkonger och spännande planlösningar blir lägenheterna både tillgängliga och moderna. Den nya byggnaden utgör en fond mot Artillerigatan och har en rumsbildande funktion och skapar ett tydligt torg, en avgränsad gård och en gemytlig park på Holländareplatsen. Detta är helt i linje med den ursprungliga stadsplanen, som ritades för ganska exakt 100 år sedan, säger Cathrine Gerle, projektledare för byggnationen på Holländareplatsen.

Poseidon har för avsikt att öka antalet nyproducerade lägenheter de kommande åren. Förutom på Holländareplatsen pågår just nu nybyggnationer i Kviberg, Backa Röd och Krokslätt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Åsa Romson driver klimatanpassningsprojekt i Malmö tillsammans med fastighetsägare

Energi/miljö I Malmö ska forskare vid IVL Svenska Miljöinstitutet och Linköpings universitet tillsammans med fastighetsägare och Malmö stad testa en ny samverkansmodell för att säkra att klimatanpassning genomförs i områden som redan är byggda. Fastighetssverige har pratat med Åsa Romson, forskare på IVL, om projektet, som heter Klimatanpassa tillsammans: – Det finns ett stort behov av att snabba på och förstärka klimatanpassningarna, särskilt inom områden där vi vet att det är svårt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige