Image
Bild: Peab

Peab får uppdrag i Kumla

Bygg Peab bygger ett trygghetsboende med inglasad vinterträdgård för rekreation och aktiviteter i Kumla. Beställare är Kumla Bostäder och kontraktssumman uppgår till 51 miljoner kronor.
Publicerad den 9 December 2011
Peab skapar ett trygghetsboende i Kumla. Illustrationer: Peab. Bild: Peab
Peab skapar ett trygghetsboende i Kumla. Illustrationer: Peab.

Behovet av fler trygghetsboenden är stort i Kumla. Det nya trygghetsboendet som Peab nu uppför omfattar 32 lägenheter och innehar de komponenter som krävs för ett modernt trygghetsboende där de boende kan leva och bo. Bland annat handlar det om utrymmen för måltider, samvaro, hobby och rekreation.

– Det blir en unik inglasad vinterträdgård utomhus som de boende kan nå från huset och umgås och utföra aktiviteter i oavsett väder och vind, säger Sven Ångman, arbetschef på Peab.

Trygghetsboendet kommer att bemannas med personal på vissa tider varje dag för att skapa kontakt med de boende, erbjuda gemensamma måltider och erbjuda kulturella aktiviteter.

– Bostäderna är planerade så att det är möjligt att bo kvar om man får en funktionsnedsättning som kräver hjälpmedel för förflyttning, säger Lars Hallbergson, projektledare på Kumla Bostäder AB.

Byggnaden uppförs på fastigheten Staren 5 som ligger vid Stationsvägen och Skolvägen i centrala Kumla, väster om järnvägen. Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i december 2011 och inflyttning planeras till september 2013.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige