Image

Oslos första lyxhotell vid vattnet

BYGG 2013 öppnar Oslos första lyxhotell vid vattnet. Tillsammans med det nya Astrup Fearnley Museet blir hotellet Tjuvholmens nya landmärke. Petter A Stordalen utannonserar nu en namntävling om hotellet.
Publicerad den 21 Maj 2010

Ägarna till Tjuvholmen, Aspelin Ramm och Selvaag, har ingått ett avtal med Choice Hotels Scandinavia om driften av det nya hotellet. Hotellet blir en del av konceptet Nordic Hotels och är fristående från Choice-varumärkena.

- Hotellet på Tjuvholmen är till för alla som önskar sig mer än en säng att sova i. Hotellet i sig ska vara en upplevelse. Det blir en del av det nya Oslo som blandar börs och katedral, citykaféer och närhet till havet. Precis som Bjørvika tog finkultur till folket, ska Tjuvholmen, utöver konstupplevelser till staden, ta med lite hotellyx till folket, säger ägaren och styrelseordföranden i Choice Hotels, Petter A Stordalen.

Bland det hotellet kan erbjuda finns ett restaurangkoncept med hotellträdgård utanför, hotellrum med fjordutsikt och balkonger, gym och relaxrum, möteslokaler och takterrass med utsikt. Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst blir närmaste granne, tillsammans med gallerier, skulpturpark, restauranger, Aker Brygge och Oslos mest kända sevärdheter.

- Hotellet är en avgörande del av utvecklingen av Tjuvholmen. Hotellet blir viktigt för att få liv i stadsdelen dygnet runt, året runt. När fjordstaden Oslo äntligen får ett hotell vid havet är det vår ambition att bygga stadens bästa. Planerna för Nordic Hotels & Resorts passar väl in med våra ambitioner, säger Gunnar Bøyum på Tjuvholmen.

Byggandet har startat och hotellet blir färdigt vid årsskiftet 2012/2013. Nu bjuder Petter A. Stordalen tillsammans med utvecklarna på Tjuvholmen in hela Norge och Sverige till att ge det som blir Oslos nyaste och flottaste hotell ett namn.

- Vi vill dela drömmen om Tjuvholmen med våra gäster och vi hoppas på många bra förslag. Namnet bör vara nordiskt och spegla modern lyx, gästfrihet, hav och kreativitet, säger Stordalen.

Vinnaren får två veckors hotellvistelse för två vuxna och två barn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De investerade mest i det egna beståndet under 2023

Lista Fastighetssverige listar nu vilka noterade bolag som investerade mest i sina fastigheter under föregående år.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige