Image

Ökat intresse för Norden på Mipim

Sverige CBRE släppte på Mipim i går en undersökning som visar att intresset bland europeiska fastighetsinvesterare för att investera i Norden har ökat.
Publicerad den 8 Mars 2012

CBRE:s undersökning ”Real Estate Investor Intentions” bygger på enkätsvar från över 340 ledande fastighetsinvesterare och ger en övergripande bild av investerarnas uppfattningar om globala fastighetsmarknader och en prognos för aktiviteten under det kommande året.

CBRE fann i sin undersökning att Storbritannien är den mest attraktiva fastighetsmarknaden för investeringar i Europa för nästan en tredjedel (31 procent) av investerarna – mycket nära landets position 2010 och en kraftig ökning från 16 procent 2011.

Tyskland var den näst mest attraktiva marknaden, följt av marknaderna i Central- och Östeuropa. Intresset för Norden har ökat, i år ansåg 8 procent att de nordiska marknaderna var de mest attraktiva för fastighetsinvesteringar mot 5 procent förra året.

Den stad som nämndes långt före alla andra var London: 37 procent av investerarna pekade ut staden som det främsta investeringsmålet i Europa 2012. Warszawa kom på andra plats som den näst mest populära staden (12 procent), vilket avspeglar de polska marknadernas starka ekonomi. Paris hamnade på tredje plats (9 procent), vilket är en fortsättning på den höga investeringsaktiviteten där under 2011.

Stockholm hamnar bland topp tio i Europa, på en åttonde plats i rankingen.

Fastighetsinvesterarnas planer för 2012 visar också vissa förskjutningar mellan olika fastighetssektorer. Andelen investerare som föredrar bostadsfastigheter och industri-/logistikfastigheter 2012 har ökat betydligt jämfört med 2011 medan kontors- och butiksfastigheter anses som mindre attraktiva köpobjekt för investerarna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige