Image

Nytt rekord för bostadsbyggrätt i Limhamn

Transaktioner Nordier har biträtt Klövern i försäljningen av projektfastigheterna Gjuteriet 21 och Gjutformen 1 i Limhamn i Malmö.
Publicerad den 2 December 2015

Fastigheterna består av byggrätter för bostäder som uppgår till drygt 20 000 kvadratmeter BTA inom befintlig detaljplan. Frånträde sker den 1 juni 2016 och köpare är det Malmöbaserade familjebolaget Vita Örn som bygger för egen förvaltning.

– Byggrätter är mycket eftertraktade i dagens marknad och vi har haft bra intresse från många olika typer av intressenter. Med bra utformad detaljplan som i detta fall, når vi nivåer om cirka 8 000 kronor per kvadratmeter BTA vilket är rekord och visar områdets styrka, säger Anna-Carin Telin, ansvarig projektledare på Nordier.

– Vi är mycket glada att ha kunnat bidra till att köpare och säljare hittade varandra med ett för båda parter förnöjsamt resultat. Vi ser också ser framemot att följa köparens framdrift i projektet som kommer ge Malmö ca 200 nya bostäder med spännande utformning, fortsätter hon.

- Det är mycket glädjande att kunna offentliggöra den här affären, som kommer att befästa Vita Örns position som en miljösmart och spännande aktör i Malmö. Särskilt roligt är samarbetet med Klövern och möjligheten att i ett helt område, som de två kvarteren utgör, utveckla våra hållbarhetsmål ytterligare tillsammans med god arkitektur, säger Joakim Feldt, projektchef på Vita Örn.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige