Image

Nytt intiativ för att sänka kommunernas ledtider

Bygg/Arkitektur Två och ett halvt år, det är ledtiden i att få ett startbesked i Trosa. I ett samarbete mellan Fastighetsägarna, Byggföretagen och JM har man tagit fram ett index över ledtiderna i 50 kommuner. Bygg i tid som rapporten visar att det skiljer sig stort mellan kommuner och att det finns mycket att lära av kommunerna som ligger i topp. Fastighetssverige talade med Nancy Mattson, projektutvecklingschef på JM och ordförande för Initiativet Bygg i tid.
Publicerad den 24 Augusti 2023

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige