Image
Eskilstunas nya badhus.
Eskilstunas nya badhus. Bild: NCC

Nytt badhus påbörjas i Eskilstuna

Bygg/Arkitektur I månadsskiftet februari/mars påbörjas byggnationen av ett nytt badhus i Eskilstuna. NCC har fått bygguppdraget av Eskilstuna kommunfastigheter.
Publicerad den 10 Januari 2014

Det nya badhuset får en hög miljöprofil och kommer bland annat att innehålla en 50-metersbassäng.

Eskilstunas nuvarande badhus, Vattenpalatset, invigdes redan 1933 och börjar bli omodernt.

– Det nya badhuset, som byggs centralt i Eskilstuna, kommer att få en 50-metersbassäng, två flexibla tränings- och terapibassänger och ett familjebad, säger Svante Hagman, affärsområdeschef på NCC Construction i Sverige.

Redan i mars 2013 tilldelades NCC uppdraget att gå vidare med att ta fram system- och bygghandlingar för uppdraget. Parterna har även enats om ett riktpris på 295 miljoner kronor under processen.

NCC använder i projektet det helägda dotterbolaget Anjobygg som är specialister på badanläggningar och reningsverk.

Projektet genomförs i NCC Partnering; en samarbetsform där byggherre, konsulter och entreprenörer gemensamt löser en bygguppgift. Metoden baseras på öppet och förtroendefullt samarbete där parternas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

Badhuset kommer att certifieras som Miljöbyggnad. Det värms upp med grön värme från det lokala kraftvärmeverket. Driftkostnaden blir lägre än i dagens badhus tack vare solceller och andra energibesparande åtgärder.

Som mest kommer projektet att sysselsätta 100 personer.

Badhuset beräknas stå klart i april 2016.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Northvolt backar från fabriksplaner – här är Borlänges största fastighetsägare

Bolag En bomb slog ner i Borlänge under onsdagen. Batteritillverkaren Northvolt skrotar sina planer på att bygga en fabrik i staden och 1 000 jobb uteblir. Samtidigt framkommer det att bolaget vill sälja den 900 000 kvadratmeter stora marken. Fastighetssverige har kartlagt de tio största fastighetsägarna i kommunen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige