Image

Ny miljöchef på Peab

KARRIÄR Kristina Gabrielii, 44, har utsetts till ny miljöchef i Peab. Hon kommer även att fokusera på koncernens energieffektivisering och ingår i ledningsgruppen för affärs- och verksamhetsutveckling.
Publicerad den 5 Januari 2010

– Miljöchefen kommer att ta ett samlat grepp om miljöarbetet och energieffektiviseringen i Peab. Det handlar om att fortsätta utveckla vår produktionsprocess och våra koncept för hållbart samhällsbyggande. Våra kunder ska känna sig trygga i att Peab levererar miljöanpassade och energioptimerade system, vägar, byggnader och bostäder, säger Peabs vice vd Tore Hallersbo.

– Peab är en del av samhällsbyggandet, därför är det viktigt att vi bidrar med energioptimering och miljöanpassade lösningar i alla led av byggprocessen, säger Peabs nya miljöchef Kristina Gabrielii.

Peab har hittills vidtagit flera åtgärder för att energioptimera verksamheten. Exempel på detta är uppförandet av passivhus och energismarta byggnader, energioptimeringen av byggarbetsplatser och inte minst en effektiv avfallshantering.

– Ambitionen är nu att vidareutveckla detta än mer och än bättre, säger Kristina Gabrielii.

Kristina kommer närmast från en tjänst som utvecklingsansvarig för Peabs byggverksamhet i västra Sverige. Hon tillträdde tjänsten som miljöchef den 1 januari 2010.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Uppdaterad lista: Så mycket äger branschtopparna

Lista Fastighetssverige har tittat på hur stort innehav de verkställande direktörerna sitter på i det egna bolaget. Här är en uppdaterad lista efter årets första fyra månader.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige