Image
Fjellhandel i Storlien.
Fjellhandel i Storlien. Bild: Svenska Handelsfastigheter

Ny hyresgäst till Fjellhandel

Uthyrning Svenska Handelsfastigheter har tecknat avtal med Apotek Hjärtat för inflyttning vid den nya handelsplatsen Fjellhandel som håller på att uppföras i Storlien. Hjärtat blir det första apoteket att etablera sig i Storlien. Handelsplatsen ska enligt planerna öppna i april 2020.
Publicerad den 18 Februari 2019

Avtalet är tecknat på flera år och avser en lokalyta om cirka 240 kvadratmeter. Lokalen kommer att ligga i direkt anslutning till större livsmedelshandlare.
– Vi är mycket glada att Apotek Hjärtat valt att etablera sig vid vår nya handelsplats. För boende i Storlien med omnejd innebär det stor skillnad med bättre service och access till apotekstjänster, säger Thomas Holm, vice vd för Svenska Handelsfastigheter.
– Storlien är en intressant marknad av flera skäl. Apotek Hjärtat har tidigare inte varit etablerat i den här regionen, närmast är Östersund. Den ökande gränshandeln med Norge samt att vi får intressanta butiksgrannar gör att vi ser fram emot nyetableringen, säger Peter Hallberg, etableringschef på Apotek Hjärtat.

Som tidigare meddelats bygger Svenska Handelsfastigheter en ny handelsplats i Storlien cirka sex kilometer från gränsen till Norge. Den första etappen kommer att inrymma bland andra Coop, Eurocash och Apotek Hjärtat. Den uthyrningsbara ytan i första etappen kommer att uppgå till 10 650 kvadratmeter med invigning planerad till april 2020. Totalt kan handelsplatsen komma att omfatta cirka 24 000 kvadratmeter till en investering om drygt 400 miljoner kronor. Omfattningen på investeringen har ökat sedan de ursprungliga planerna meddelades.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Modekedjans inrednings-satsning lämnar centralt läge

Uthyrning Efter fem år lämnar Ellos Home sin butik på Korsgatan mitt i Göteborgs CBD.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige