Image

Ny CEO för EFM

KARRIÄR I januari lämnar Bo Falk posten som CEO för EFM. Han efterträds av Simon Hosking, som sedan våren 2008 har varit group chief operating officer på EFM.
Publicerad den 18 December 2009

EFM är ett helägt dotterbolag till fastighetsbolaget Boultbee Holding AB, och ansvarar bland annat för förvaltningen av Boultbees fastighetsbestånd.

Bo Falk, som har varit med och byggt upp EFM sedan företaget etablerade sig i Sverige 2005, kommer dock fortsätta att vara vd för Boultbee Holding AB.

Simon Hosking har 15 års erfarenhet från köpcentrumbranschen och har sedan 2004 arbetat med EFM. Han har bland annat varit ansvarig för etableringen av EFM i Finland, som ansvarar för förvaltning av köpcentrumet Kampii i Helsingfors, värderat till 345 miljoner euro, samt för EFM:s kommersiella verksamhet i Finland, Sverige och Storbritannien.

Sedan våren 2008 har Simon arbetat som group chief operating officer på EFM och nu har Simon utsetts till företagets nya CEO. Simons fokus i sin nya roll kommer vara att fortsätta att utveckla EFM som förvaltningsbolag:

- Med en stark grund och ett bra team på plats känner jag mig mycket förväntansfull inför att fortsätta arbetet med att bygga EFM:s plattform, förbättra företagets profil och styra företaget mot att bli det främsta fastighetsförvaltningsbolaget i Norden, säger Simon Hosking.

Simon Hosking kommer att stödjas i sitt arbete av EFM:s nuvarande director of asset management, Christian Olofsson, som blivit utsedd till vice CEO. Olofsson, som tidigare har innehavt ledande positioner inom retailbranschen, har sedan 2005 arbetat med EFM Sverige.

Han är i dag chef för EFM Sveriges Asset Management-avdelning som ansvarar för en fastighetsportfölj om 12 miljarder kronor i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige