Image

NP3: Nelvig ser stora möjligheter

Bolag NP3:s förvaltningsresultat når 0,80 kronor per aktie under Q1. Vd Andreas Nelvig pekar i vd-ordet på att antalet aktier ökades genom nyemissionen i december och att pengarna från emissionen under rapportperioden ännu inte hade satts i arbete.
Publicerad den 7 Maj 2015
Andreas Nelvig. Bild: NP3 Fastigheter
Andreas Nelvig.

Intäkterna ökade till 89 miljoner kronor (46).

Driftöverskottet ökade till 61 miljoner kronor (34).

Överskottsgraden uppgick till 69 procent (75).

Förvaltningsresultatet blev 40 miljoner kronor (13).

Värdeförändringar på fastigheter uppgick till 14 miljoner kronor (9).

Marknadsvärdet på fastighetsportföljen uppgick till 3 371 miljoner kronor (3 333).

Periodens resultat uppgick till 39 miljoner kronor (17) vilket motsvarar 0,81 kronor per aktie (2,40) samt 0,81 kronor per aktie (1,27) efter utspädning.

Andreas Nelvig skriver i vd-ordet:
- Även om några nyckeltal inte når upp till våra högt ställda mål så beror det på ett medvetet ställningstagande. Vi har köpt vakans vilket leder till både en sämre uthyrningsgrad och en lägre överskottsgrad. Vårt fastighetsbestånd följer dock vår tänkta utveckling. Organisationen arbetar konstant med att våra nyckeltal åter skall nå våra mål. Vi gör detta genom ett lokalt uthyrningsarbete, effektivisering och stordriftsfördelar samt genom avyttringar av det fåtal icke strategiska fastigheter som NP3 idag innehar.

- För perioden når NP3 ett förvaltningsresultat om cirka 40 miljoner kronor, vilket motsvarar 81 öre per aktie. Det som man skall ha med sig är att antalet aktier utökades i samband med vår emission vid noteringen den fjärde december. Aktier där emissionspengarna inte satts i arbete för rapportperioden. Det gör att jag är väldigt nöjd över utvecklingen, speciellt då vi under början av kvartal två genomfört förvärv för 550 miljoner kronor vilket gjort att en stor del av vår kassa nu är använd, investerad i kassaflödesstarka fastigheter enligt NP3:s affärsidé.

- Överskottsgraden uppgår till 69 procent vilket är lägre än förra kvartalet, främst beroende på vinterkostnader. På flera av våra marknader har det varit en snörik vinter med snörekord på flertalet orter. Uthyrningsgraden går ner ytterligare som vi förutspådde i vår förra rapport och den bör fortsätta ligga kring 91 procent med förhoppning om att den stärks i slutet av året. De uppsägningar vi fått samt de vakanser som finns kräver uthållighet och fortsatt ihärdigt arbete av hela organisationen. Trots den ökade vakansen som till största delen är förvärvad vakans håller det goda resultatet i sig och?följer vår fastlagda plan.

- Efter rapportperioden har vi genomfört en mycket lyckad årsstämma. Stämman beslutade om en utdelning på 50 öre vilket är det som styrelsen föreslog i prospektet inför noteringen. Från och med 2015 gäller vår utdelningspolicy om att dela ut 60 procent av förvaltningsresultatet efter betald skatt. En policy som gör att en investering i NP3, ett högavkastande, kassaflödesinriktat fastighetsbolag, kommer att visa sig i direktavkastningen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige