Image

NCC och Axfast planterar träd

BOLAG NCC Construction Sverige och Axfast AB planterar totalt 5 000 träd för att väga upp för den klimatpåverkan som ett bygge medför. Det är nytt i Sverige att kompensera för utsläpp av växthusgaser på detta sätt, även om det skett i andra länder tidigare. Strävan är att återställa området till sitt ursprung och därför planteras björk, lärk, asp, tall samt några enstaka ädellövträd. Planteringen sker under november månad.
Publicerad den 24 November 2009

NCC har precis avslutat bygget av ett stort lager på Wrangelsro vid norra infarten till Halmstad. Byggherre är Axfast AB som äger och förvaltar anläggningen.

Byggets miljöpåverkan från drivmedel i arbetsmaskiner samt återplantering av nedhuggna träd motsvarar cirka 2 500 nya träd. Axfast har sedan valt att dubbla siffran för att ytterligare miljökompensera projektet. NCC som utfört markarbetet och grundläggningen för lagret, har initierat och verkställer trädplanteringen.

- Våra kunder visar ett stort intresse för miljöfrågor och tillsammans med dem genomför vi klimatåtgärder som har en kompenserande effekt. NCC ska leda utvecklingen mot ett mer långsiktigt och hållbart byggande i samhället, säger Tommy Zryd, affärschef på NCC Construction, region syd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige