Image

NCC bygger paddock för 100 miljoner kronor

BYGG NCC Construction Sverige bygger en gästpaddock på ÅbyTravet för 180 travhästar. Här ska de tävlande ekipagen förbereda sig inför loppen och publiken får en unik närhet till hästarna. Gästpaddocken blir en av världens modernaste. Arbetet sker i partnering, ett nära samarbete med kunden, Åby Travsällskap, om pris, kvalitet och tid. Ordern är värd 100 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Maj 2010

ÅbyTravet i Mölndal är Sveriges näst största travbana, med 160 000 besökare och 700 lopp per år. Nu rivs uteläktaren för att ge plats åt en 6 800 kvadratmeter stor gästpaddock.

Anläggningen rymmer bland annat 180 hästboxar, alla faciliteter som finns på en vanlig stallbacke, en stor utomhusterrass, loger, konferensrum och serveringsställen. Publiken ser in i paddocken via glasade fasader från läktarplats, vilket ska skapa en närhet till hästarna.

- Vi har studerat gästpaddockar på stora travbanor i Europa, USA och Kanada. Unikt för Åby blir att publiken kan iaktta hur hästarna förbereds inför tävling, utan att gå ut på stallbacken. Dessutom samlar vi många hästar på en effektivare yta än vanligt, säger Kenneth Thollström, vd för ÅbyTravet.

Anläggningen får en god logistik som enkelt kan ta emot ett 80-tal hästtransporter och tävlingsteam på en tävlingsdag. Området för stallbacken byggs om till bostäder.

- Hästar andas stora mängder luft och är känsliga för alla ljud som uppstår i en fullsatt anläggning, så vi skapar en bra ventilation och god ljudisolering för dem, men även för besökare och närboende, säger Fredrik Johansson, affärschef på NCC Construction, region Väst.

Projektet genomförs som partnering; en strukturerad samarbetsform där byggherre och entreprenör gemensamt löser bygguppgiften. Metoden baseras på ett öppet och förtroendefullt samarbete där parternas yrkeskunskaper kompletterar varandra genom projektets alla skeden.

NCC:s arbete startar i maj 2010 och beräknas vara klart i juni 2011. Totalt sysselsätts 50 personer varav tio är NCC-anställda.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige