Image

NCC bygger i Båstad

BYGG NCC Construction bygger en ny vårdbyggnad i anslutning till Åsliden äldreboende i Östra Karup. Båstad har en stor andel äldre befolkning och allt fler personer får med tiden ett ökat vårdbehov. Om ett år kan 24 personer flytta in på Åsliden. Uppdragsgivare är det kommunala bostadsbolaget Båstadhem AB och ordern är värd närmare 36 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Februari 2009

I dagarna har NCC påbörjat arbetet med den nya vårdbyggnaden. Byggnaden, i gult tegel blir två våningar hög och byggs samman med det nuvarande servicehemmet.

- Varje lägenhet är anpassad för en person och har en yta på 35 kvadratmeter. De rymmer vardagsrum, sovdel, trinett med kylskåp och en handikapptoalett, säger Egon Nilsson, entreprenadchef på NCC Construction, region syd.

De fyra avdelningarna rymmer vardera sex lägenheter, gemensamt kök, matsal och vardagsrum. En 100 kvadratmeter solfångare på taket ska ge extraenergi till varmvattnet. 200 kvadratmeter av taket blir grästak, vilket är miljövänligt och kräver mindre underhåll. En trädgård anläggs på gården med porlande vatten och bärbuskar. Tanken är att alla sinnen ska stimuleras.

- När Åslidens äldreboende utökas från 11 till 35 boendeplatser behöver personalstyrkan utökas, vilket kommer att ge nya arbetstillfällen. Många äldre som idag får hjälp i hemmet kan beredas plats här utifrån den enskildes behov, säger Magnus Ohlsson, områdeschef för kommunens äldreomsorg i Båstad och Östra Karup.

I Båstad är 25 procent av befolkningen över 65 år, riksgenomsnittet ligger på 17 procent. Många är över 85 år. Hemtjänst är vanligt och något tillskott av äldreboendeplatser i Båstad kommun har inte skett sedan i mitten av 90-talet.

NCCs arbeten på området påbörjades i mitten av januari och vårdhemmet beräknas vara klart i januari 2010. Runt tio NCC-anställda sysselsätts i byggnadsarbetena.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige