Image

NCC bygger Henåns nya skola på Orust

BYGG Orust Kommun investerar i en modernt utformad skola i Henån. NCC har fått förtroendet att bygga den nya skolan som när den står klar kommer att ha plats för cirka 750 elever.
Publicerad den 28 Oktober 2008

Henåns nya skola kommer att bli en mötesplats för barn och ungdomar från förskola till och med högstadium. I utvecklingsarbetet kring den nya skolan har arkitektur, pedagogik och miljömässig utformning varit några karakteristiska nyckelord.

- Jag hoppas att denna satsning på kunskap, kvalitet och kommande generationer tydligt markerar Orust kommuns framtidstro, säger kommunens tekniske chef Jan Johansson.

Totalt handlar det om en nybyggnation om hela 9000 kvadratmeter samt en mindre ombyggnad av de befintliga skollokalerna. Skolan byggs till exempel helt utan korridorer för att öka öppenheten och gemenskapen. Byggnaden kommer också att förses med naturlig ventilation.

Första spadtaget är tänkt att tas någon gång under februari månad 2009 och i månadsskiftet maj/juni 2011 är det tänkt att den nya skolan skall stå klar.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Mårten Othérus blir ny vd för Nordr Sverige: "Finns stora möjligheter"

Karriär Efter 19 år i Veidekke och senare det som blev Nordr så har Mårten Othérus haft titlarna regionchef, affärsutvecklingschef och investeringschef. Nu kan han sätta verkställande direktör på meritlistan. Han berättar om hur han vill ta sig an bolagets utveckling framåt.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige