Image

Myndigheter sätter stopp för planerade bostäder

Sverige Staten ställer hårda krav på kommuner gällande att ta fram bostäder – men samtidigt sätter man käppar i hjulet för kommunerna genom att stoppa planerade bostäder och vägra lämna ifrån sig användbara lokaler, rapporterar SR.
Publicerad den 5 Januari 2017

I flera svenska kommuner växer frustrationen över att staten kräver nya bostäder samtidigt som man förhindrar att det blir fler. Dels för att staten inte vill lämna i från sig tomma lokaler och dels för att planerade bostäder stoppas av överklaganden med hänvisningar till riksintressen, rapporterar SR.

Sveriges kommuner och landsting (SKL) hoppas nu att den pågående riksintresseutredningen ska ändra situationen.

– Det är svårt att hitta mark för bostäder där det inte kolliderar med andra intressen, säger sektionschefen Ann-Sofie Eriksson till SR.

Bostadsminister Peter Eriksson (mp) håller med om att situationen är problematisk och öppnar för att ändringar kan komma att ske.

– Det finns i alla fall en rimlig anledning att fundera på vad vi kan göra, säger han till SR.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Ekobrottsmyndighetens åklagaren i fallet kommenterar hovrättens domar för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige