Image
Entras vd Sonja Horn och bolagets finanschef Anders Olstad.
Entras vd Sonja Horn och bolagets finanschef Anders Olstad. Bild: Entra

Moodys sänker kreditbetyget för Entra

Bolag Norska Entra, som ägs av Castellum och Balder, får sänkt kreditbetyg av Moody. Det nya omdömet är Baa2, utsikterna klassas fortsatt som negativa, rapporterar Finwire.
Publicerad den 15 Maj 2023

Ratinginstitutet Moodys sänker Entras kreditbetyg från Baa1 till Baa2.

Entra avser arbeta med att stärka sin balansräkning och förbättra sina nyckeltal och bibehålla ett starkt Baa-betyg, enligt Finwire.

Det norska bolaget är inne i ett avyttringsarbete där planen är att sälja fastigheter för upp emot sex miljarder norska kronor.
– För närvarande kommer vi att fortsätta med vår tidigare kommunicerade plan att sälja fastigheter i intervallet 5,5–6 miljarder norska kronor, sa bolagets CFO Anders Olstad till Fastighetssverige i samband med att Entra sålde kontorsfastigheter i Oslo till NREP.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige