Image

Mitthem säljer fem fastigheter

Transaktioner Nu säljer Mitthem fem av sina fastigheter i Stenstan i Sundsvall. I fastigheterna inryms sammanlagt elva lokaler och 42 lägenheter. - Det här gör vi som ett led i att utveckla vår kärnverksamhet som är att hyra ut bostäder, säger Marie Selin, vd Mitthem.
Publicerad den 15 September 2015

Det är fastigheterna Cupido 1, Tara 1 och Ödet 4, 5 och 6 som ska säljas i Stenstan.
Arbetet med att se över bolagets fastighetsportfölj har pågått under året. Huvudskälet till försäljningen av de centrala fastigheterna är att de har en hög andel lokalyta.

- Vårt fokus är bostäder och vi har en mindre andel lokaler som vi nu ser över. Vi ska göra det vi är bäst på och lägga vårt fokus på att bygga nya hyreslägenheter för Sundsvallsborna, säger Marie Selin.

Utöver fastigheterna i Stenstan säljs ytterligare två. Skörden 1 i Nacksta med 72 lägenheter som även den har en hög andel lokalyta. Slutligen säljs även Hatten 15, en liten fastighet på Västermalm, med endast sju lägenheter.

Vinsten från försäljningen kommer att användas till den nyproduktion bolaget står inför då ytterligare 270 lägenheter ska byggas de kommande åren. Dessutom befinner sig bolaget i ett intensivt underhållsarbete.

- Vi har ett stort ansvar gentemot våra hyresgäster och våra ägare att driva Mitthem på ett klokt och ekonomiskt fördelaktigt sätt, säger Marie Selin.

Pangea Property Partners har fått säljuppdraget av Mitthem.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige