Image
I området finns några av Sveriges absolut bästa golfbanor.
I området finns några av Sveriges absolut bästa golfbanor. Bild: Magnolia

Magnolia Bostad bildar JV med KF – köper mark i golfmecka

Bolag Magnolia Bostad bildar ett JV-bolag med KF Fastigheter för gemensam utveckling av mark i ett nytt bostadsområde vid Mälaren i Upplands-Bro Kommun. Totalt kommer cirka 950 boenden om 80 000 kvadratmeter BTA att utvecklas.
Publicerad den 12 Mars 2021

Magnolia Bostad och KF Fastigheter bildar ett JV-bolag genom att Magnolia Bostad köper in sig med 50 procent i den koncern som idag ägs av KF, som innehåller fastigheterna. Byggrätterna är välbelägna i Bro Mälarstrand och många bostäder får sjöutsikt över Mälaren. Området kommer också att innehålla en småbåtshamn, en strandpromenad med solbryggor och en badstrand.

– Vi är mycket nöjda över att få med Magnolia Bostad som partner i att utveckla Bro Mälarstrand till ett hållbart, attraktivt samt sjö- och naturnära bostadsområde vid Mälaren. Vi vet av erfarenhet att Magnolia Bostad är skickliga på att driva denna typ av utvecklingsprojekt med sin professionella organisation och sin affärsmässighet i alla led, säger Helena Liljedahl, vd på KF Fastigheter.

– Det är mycket roligt att med KF Fastigheter nu påbörja utveckling av detta område som blir vår tredje etapp i Bro. Vi kommer här att uppföra hyresrätter, bostadsrätter, småhus och samhällsfastigheter. Totalt utvecklar vi nu cirka 2 500 boenden i Bro. Som samhällsutvecklare strävar vi efter att utveckla hållbara boenden som ger förutsättningar för trygghet, integration och hälsa", säger Johan Tengelin, vd på Magnolia Bostad.

Wigge och Partners har agerat legal rådgivare till Magnolia Bostad AB. Törngren Magnell och JLL har agerat rådgivare till KF Fastigheter.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Första tegelstenen i nya stationsbyggnaden

Bygg/Arkitektur Sveriges äldsta tågstation ligger i Göteborg och stod klar 1858. Intill byggs nu en systerbyggnad med projektnamnet Göteborg Grand Central. På onsdagen murades de första tegelstenarna av bland andra finansminister Elisabeth Svantesson (M) och Peabs vd Jesper Göransson.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige