Image

Lägenhet såld för 200 000 kronor per kvadrat

Bostäder En lägenhet om tolv kvadratmeter i Gamla Stan, Stockholm, har sålts för 2,4 miljoner kronor.
Publicerad den 4 Mars 2016
En tolv kvadratmeter stor lägenhet i Gamla Stan har sålts för 2,4 miljoner kronor. Bild: Husman Hagberg
En tolv kvadratmeter stor lägenhet i Gamla Stan har sålts för 2,4 miljoner kronor.

Lägenheten ligger på Järntorget 85 och har sålts av fastighetsmäklaren Jonas Uhlbäck på Husman Hagberg Södermalm/Gamla Stan. Månadsavgiften är 333 kronor.

- Man ska vara medveten om att den här typen av objekt är väldigt unika. Lägenheten är oerhört yteffektiv och fyller samma funktion likt en ”normalstor” etta då alla nödvändiga faciliteter finns här. Skillnaden med denna lägenhet är att du får en mer unik bostad med lägre avgift, säger Jonas Uhlbäck.

- Det finns två viktiga parametrar i det här fallet, säger Fredrik Kjell, vice vd och försäljningschef på Husman Hagberg.

- Dels är det prisnivån, dels är det läget. Att hitta en lägenhet under 2,5 miljoner med centralt läge är näst intill omöjligt. Unika objekt där alla bekvämligheter finns för att kunna bo med ett bra läge brukar resultera i toppnoteringar, så jag är inte överraskad över priset, säger Fredrik Kjell.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige