Image
Rickard Haraldsson.
Rickard Haraldsson. Bild: Index Residence

Index Residence satsar återigen på hyresrätter

Bolag Efter många år med fokus på bostadsrätter så breddar nu Index Residence verksamheten och satsar återigen på hyresrätter i Sverige. Den nya långsiktiga målsättningen är att skapa en portfölj om minst 5 000 lägenheter.
Publicerad den 16 Mars 2022

– De senaste åren har vi byggt hyresrätter i USA med stor framgång. Nu tar vi med oss erfarenheter därifrån, och hoppas kunna överraska marknaden i Sverige med lite nytänkande, säger Rickard Haraldsson, vd på Index Residence.

Anledningen till satsningen är att Index Residence nu ser goda möjligheter till att bygga upp ett löpande kassaflöde.
– Vi är en stadsdelsutvecklare. Vi bygger områden där man vill leva, inte bara bo. Där har olika boendeformer sin plats, självklart även hyresrätten, säger Rickard Haraldsson och fortsätter:
– Vi är dock lika dedikerade till bostadsrättsformen och kommer med oförminskad energi att fortsätta utveckla bostadsrätter.

Det första projektet i den nya hyresrättsportföljen är Kista Äng där detaljplanearbetet påbörjats för 210 lägenheter, med förväntad byggstart 2023. Index Residence har nu beslutat att där bygga hyresrätter.
– Vi är långsiktiga, i alla våra bostadsprojekt. Därför passar hyresrätten oss väldigt väl, vi vill ha en relation med de boende, få återkoppling på projekten, och ta med oss erfarenheterna in i nästa projekt. På så sätt utvecklar vi hela tiden vår produkt till att bli ännu bättre, säger Rickard Haraldsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Visar att vi menar allvar med vår satsning i Finland"

Bolag Strawberry fortsätter sin expansion i Finland. Nu står det klart att bolaget tar över anrika Hotel Katajanokka på Skatudden i Helsingfors – och etablerar Clarion Collection på den finländska marknaden. Strawberrys etableringschef Daniel Stenbäck berättar för Fastighetssverige om betydelsen av att lansera Clarion Collection i Finland, om Helsingfors som hotellstad och om hur den finländska hotellmarknaden står sig kontra den svenska.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige