Image

ICT köper för 30 miljoner kronor

TRANSAKTIONER ICT Fastigheter har tecknat en avsiktsförklaring (letter of intent) om förvärv av ett fastighetsbolag. Fastigheterna är belägna i Katrineholm och Vingåker. De har en total yta på cirka 6 000 kvadratmeter och ett värde som överstiger 30 miljoner kronor.
Publicerad den 13 Augusti 2008

Förvärvet föregås av en företagsbesiktning och övertagandet väntas ske den 1 oktober 2008. ICT Fastigheter övertar fastighetsbolagets befintliga lån. Cirka 25 procent av köpeskillingen kommer att erläggas i form av nyemitterade ICT-aktier till kursen 2,55 kronor.

- Jag är mycket nöjd med att vi kunnat återuppta policyn att betala cirka 25 procent av priset med egna aktier. Om detta förvärv fullföljs blir det dessutom det hittills största där vi använder vår egen aktie som valuta. Den fastställda kursen, liksom vid tidigare förvärv med betalning i aktier, överstiger klart den aktuella marknadskursen, vilket naturligtvis är positivt även det, säger Matti Lilljegren, vd i ICT Fastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Just nu: En tidigare Balder-topp frikänns från åtal om grovt insiderbrott

Juridik I april hölls hovrättsförhandlingar i det uppmärksammade Collector-målet där elva personer sedan tidigare är dömda i tingsrätten för insiderhandel i nischbanken som skedde under januari 2020. Nu har domen kommit och hovrätten frikänner samtliga inblandade utom en av de huvudmisstänkta före detta Balder-topparna som alltjämt döms för grovt insiderbrott även i hovrätten, den andre frikänns dock från åtalet om grovt insiderbrott. Fastighetssverige berättar mer.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige