Image

Hornbach bygger nytt varuhus i Stockholm

BYGG I Sundbyberg bygger Hornbach sin fjärde svenska byggmarknad. Den 17 000 kvadratmeter stora bygg- och trädgårdsmarknaden, som ska byggas intill E18, beräknas vara klar för invigning våren 2012. Byggmarknaden blir en av Stockholms största och kommer att skapa 125 nya arbetstillfällen i Sundbybergs stad.
Publicerad den 6 September 2010

När Hornbach nu etablerar sin andra bygg- och trädgårdsmarknad i Stockholm är det med ett utmärkt läge vilket kommer att skapa en optimal tillgänglighet för kunder i norra och västra Stockholm. Området i Sundbyberg byggs om med nya avfarter från intilliggande E18 för att ge plats åt över 17 000 kvadratmeter försäljningsyta. I samband med bygget av varuhuset kommer omfattande markarbeten att göras.

- Att tillhandahålla handel är en naturlig del i en tillväxtkommun. Handel är ett tillväxtsegment som hittills varit något underrepresenterat i Sundbyberg och nu är vi på väg att ändra på det. Jag och många sundbybergare, men även många grannar inom denna del av Storstockholm, ser fram emot varuhusets öppnande 2012, säger Jonas Nygren, Sundbybergs Stads kommunstyrelseordförande.

Sundbyberg är en stad i stark expansion. Under den senaste tolvmånadersperioden är Sundbyberg den kommun i landet som växt mest.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Alvendal om produktivitetsbetänkandet: "Kraftig överbyråkratisering i Sverige"

Bostäder I veckan kom Produktivitetskommissionen med sitt delbetänkande, med Kristina Alvendals rapport som bilaga. Fastighetssverige tog ett snack med Alvendal om hennes tankar kring rapporten, delbetänkandet och vägen framåt för svenskt bostadsbyggande.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige