Image

Furuvik satsar på nytt havshotell

Bygg/Arkitektur Det nya koncepthotellet i Furuvik kommer att invigas 2018 och planeras ha 28 hotellrum.
Publicerad den 30 Mars 2017
Furuvik växer med ett nytt havshotell. Bild: M3A Arkitektur
Furuvik växer med ett nytt havshotell.

Koncepthotellet är en av de största investeringarna i Furuviksparkens historia. Hotellet kommer att byggas ihop med den befintliga byggnad som i dag är Furuviks Brygga, där båda dessa byggnader integreras till ett och samma hotellkoncept under namnet Furuvik Havshotell.

Havshotellet kommer att innefatta en hotellobby, två konferenslokaler, en frukostmatsal, en restaurangdel samt 28 hotellrum som vardera kommer att kunna inhysa fyra personer. Matkonceptet i restaurangdelen kommer att förändras och anpassas till hotellets verksamhet. I framtiden planerar Furuviksparken att uppföra ytterligare två intilliggande byggnader för att utöka hotellkapaciteten.

– Att kunna erbjuda ett koncept med konferens och övernattning med en av regionens härligaste havsutsikter, i kombination med bra mat och en unik upplevelse i parken känns otroligt spännande. Det kommer definitivt att bidra till regionens besöksutveckling. Jag har varit med och följt Furuviks utveckling ända sedan 2004 och det känns mycket viktigt att vi nu tar detta stora steg, säger Nina Tano, vd på Furuvik.

I dag skickas bygglovsansökan in och hotellet planeras stå klart för sina första gäster när parken öppnar inför säsongen 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

De är största fastighetsägarna på din semesterort

Lista Sommaren härjar för fullt och många strömmar till Sveriges semesterorter. Fastighetssverige har såklart gjort ett nedslag på några av de största semesterorterna – här får du svaret på vilka som är de fem största fastighetsägarna där du är!

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige