Image

Fortsatt stora risker i fastighetssektorn: "Bankerna kommer kräva motprestationer"

Ekonomi/Finansiering Finansinspektionen fortsätter att varna för den höga skuldsättningen inom fastighetssektorn. De kommersiella fastighetsföretagen står fortsatt för cirka 50 procent av skulderna i den svenska företagssektorn och FI skriver i sin senaste stabilitetsrapport att de kommersiella fastighetsföretagen är särskilt utsatta i den anpassning som nu sker på marknaden. Fastighetssverige synar rapporten med kommentarer från FI:s chefsekonom Henrik Braconier.
Publicerad den 31 Maj 2023
- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Senast från Fastighetssverige Plus

Återvändandet till kontoren efter pandemin: "Sverige sticker ut"

Ekonomi/Finansiering Fastighetsrådgivaren Carousel presenterade nyligen sin marknadsrapport för tredje kvartalet. I rapporten analyserar man bland annat den svenska och nordiska marknaden för kontor och kommersiella fastigheter. Fastighetssverige har intervjuat bolagets partner och grundare, Ma Te, och bett honom ge sin syn på framtidsutsikterna för vår fastighetsmarknad och om det makroekonomiska läget i Sverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige