Image

DTZ: Transaktionsvolymen 22,1 miljarder under Q1

Transaktioner Enligt DTZ uppgick transaktionsvolymen på den svenska fastighetsmarknaden till 22,1 miljarder kronor under det första kvartalet, en uppgång med 13 procent jämfört med motsvarande period förra året.
Publicerad den 2 April 2012

Det klart största enskilda segmentet är bostäder, vars andel uppgick till cirka 40 procent under kvartalet. Bostäder ses som en säker, defensiv sektor i det rådande marknadsläget. Det finns både villiga säljare och köpare, vilket ger en fungerande marknad för bostäder. Kontor var det näst största segmentet med en andel på 35 procent.

Stockholm var den marknad som attraherade mest kapital - närmare 46 procent av transaktions-volymen under första kvartalet. De svenska investerarna har fortsatt att dominera på marknaden och stod för 72 procent av det investerade kapitalet och 83 procent av försäljningsvolymen under kvartalet.

Transaktionsåret 2012 har fått en stabil start och utsikterna för resten av året ser just nu goda ut, enligt DTZ. Efterfrågan är stark, framför allt på nya eller renoverade fastigheter i attraktiva lägen och med stabila hyresgäster. Samtidigt har ett antal stora fastigheter annonserats ut för försäljning. Det som kan komma att bromsa transaktionsflödet är svårigheter för köparna att ordna med finansiering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige