Image

De tävlar om badanläggning i Hyllie

Arkitektur Fem arkitektkontor tävlar om att gestalta en ny badanläggning i stadsdelen Hyllie i Malmö.
Publicerad den 26 September 2011

De fem är:

• Venhoeven, Mandaworks AB, Hosper Sweden AB.
• EG Architects AB /Topotek.
• Erséus Arkitekter AB.
• White arkitekter AB.
• PP Arkitekter AB.

Den 1 december ska bidragen skickas in.

Det vinnande bidraget får chansen att sätta prägel på en av Malmös mest dynamiska stadsdelar. Hyllie centrumområde ska utvecklas till att bli hela södra Malmös centrum där över 8000 nya bostäder och lika många arbetsplatser byggs under de kommande 20 åren.

Arkitekterna får i uppgift att både utforma gestaltningen av badet samt närmast omgivande offentliga rum. Anläggningen ska vara avpassad till att ta emot 300 000 besökare om året och i stora drag bestå av: entré/foaje, omklädning, motions/tränings/tävlingsbad med 50 meters bassäng, två undervisningsbassänger, hoppbassäng, familjebad med vattenrutschkanor och relaxavdelning och friskvårdsutrymmen.

Badhuset ska placeras direkt söder om Kroksbäcksparken, i skärningspunkten mellan Hyllie centrumområde, Holma och Kroksbäck. Anläggningen kommer att spela en viktig roll för Holma och Kroksbäck som en symbol för förändring och delaktighet i stadens utveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Centralstaden får grönt ljus: "Oj, vad vi har väntat på detta!"

Bygg/Arkitektur Mark- och miljööverdomstolen har nu gett positivt besked gällande utvecklingen av centralenområdet i Göteborg. Domen, som inte kan överklagas, gäller detaljplanen för området norr om Centralstationen i Göteborg och möjliggör att fler delar av projekt Centralstaden Göteborg kan bli verklighet. Fastighetssverige har talat med Henrik Kant, stadsbyggnadsdirektör på Göteborgs stad, om projektet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige