Emissionen omfattade 8,8 miljoner nya aktier vilka tecknades för 92 kronor styck. Teckningskursen blev fastställd genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på cirka 10,3 procent jämfört med senaste stängningskursen på torsdagen.
Tecknare i emissionen var svenska och internationella institutionella investerare, däribland AP-fonderna 3 och 4, samt Carnegie Fonder, Columbia Threadneedle och Clearance Capital.
Utspädningen från emissionen är cirka 15,4 procent på det totala antalet aktier i Cibus.
Syftet med emissionen har varit att Cibus ska kunna återköpa hela eller delar av sitt obligationslån som förfaller i september, minska nettoskuldsättningen samt kunna fortsätta investera i ESG-projekt i befintliga fastigheter.
Cibus, som ger ut månadsutdelningar, har fått försvara sig om varför man inte bara hade slopat utdelningen och istället lagt de pengar på att betala av skulderna än att behöva göra en emission till drygt tio procents rabatt.
"Som månadsutdelare delar vi inte ut kapital som vi ackumulerat utan istället delar vi ut framtida kassaflöden. Detta eftersom vi har så stabila hyresintäkter. Även om vi hade slopat utdelningen helt skulle vi inte ha kunnat spara ihop summan för att betala av våra obligationer i tid", säger styrelseordföranden Patrick Gylling till Dagens Industri.
Juridik I september förra året fick Serneke uppdraget att bygga två nya simhallar åt Göteborgs stad. Nu riskerar projekten att försenas. Och det är inte det enda projektet där framtiden är oviss. Fler beställare som drabbats av konsekvenserna efter konkursen försöker nu få kontroll över situationen.
Kommentera
När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.