Image
Anette Frumerie är en av Bonavas nya styrelseledamöter.
Anette Frumerie är en av Bonavas nya styrelseledamöter. Bild: Rikshem

Bonava föreslår tre nya styrelseledamöter

Bolag Bonavas valberedning föreslår tre nya styrelseledamöter samtidigt som Mats Jönsson väljs om som styrelseordförande.
Publicerad den 24 Februari 2023

Som nya ledamöter föreslås Olle Boback, tidigare verksamhetschef för Bonava i Tyskland, Anette Frumerie, koncernchef Rikshem och Tobias Lönnevall, Investment Director Nordstjernan. Åsa Hedenberg, Angela Langemar Olsson och Andreas Segal har avböjt omval. Övriga styrelseledamöter föreslås för omval.

Mats Jönsson valdes till ordförande 2021 och har varit styrelseledamot sedan 2020. Övriga personer som föreslås för omval är styrelseledamöterna Viveca Ax:son Johnson (ledamot sedan 2015), Per-Ingemar Persson (ledamot sedan 2021) och Nils Styf (ledamot sedan 2022).

– Vi föreslår tre nya ledamöter med djup kunskap av branschen som kommer att vara ett bra tillskott till styrelsen. Samtidigt vill vi rikta ett stort tack till Åsa Hedenberg, Angela Langemar Olsson och Andreas Segal, för deras viktiga bidrag till styrelsen, säger Peter Hofvenstam, ordförande för valberedningen i Bonava.

Anette Frumerie är koncernchef för Rikshem sedan 2020. Dessförinnan har hon varit vd för bostadsutvecklaren BESQAB från 2012 till 2020 och har även varit affärsområdeschef för Residential Development Nordic på Skanska från 2010 till 2012. Anette Frumerie är född 1968 och har en examen inom Väg och Vatten från KTH.

Olle Boback har lång erfarenhet från den tyska marknaden och har varit med och byggt upp Bonavas tyska verksamhet mellan 2016 och 2018 och var före det chef för NCC:s verksamhet i Tyskland mellan 2001 och 2016. Olle Boback är född 1953 och har en examen som byggnadsingenjör från Rudbecksskolan i Örebro. Han var Senior Adviser till Bonava under 2019 och 2020 och är styrelseordförande för Sunparadise AG.

Tobias Lönnevall är Investment Director på Nordstjernan, anställd sedan 2009. Han har tidigare varit finanschef för fastighetsbolaget Landic Property under 2008 och 2009. Tobias Lönnevall är född 1980 och har en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Han är även styrelseledamot i omsorgsbolaget Attendo och fastighetsbolaget Diös.

Valberedningens övriga förslag kommer att presentera i kallelsen till årsstämman. Årsstämman hålls den 3 april 2023.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige