Image
Magnus Andersson.
Magnus Andersson. Bild: Aros Bostad

Aros avtalar om 650 byggrätter i Vallentuna – avbryter 125 i Tyresö

Bygg/Arkitektur Aros Bostad har gjort förändringar i byggrättsportföljen genom att addera 650 byggrätter för bostäder i Vallentuna samt avbryta utvecklingen av 125 byggrätter i Bäverbäcken, Tyresö.
Publicerad den 11 September 2020

Aros Bostad har tecknat två villkorade avtal för 650 byggrätter i Vallentuna. Avtalen omfattar en avsiktsförklaring rörande Vallentuna Bällsta 2:374 (Björkesta) samt ett köpeavtal avseende Vallentuna Bällsta 2:16 (Solgården). Tillträde beräknas ske tidigast första kvartalet 2021.

Ytterligare förändringar i byggrättsportföljen har skett i och med att aktieöverlåtelseavtalen rörande fastigheterna Bävern 4 i Tyresö AB respektive Bävern 5 i Tyresö AB har förfallit. Aros Bostad tecknade avtalen i mars 2016, villkorade av att en detaljplan skulle vinna laga kraft senast den 23 juni 2020. Då detaljplanen ej är antagen har Aros Bostad beslutat att avbryta projektutvecklingen.

Magnus Andersson, vd, Aros Bostad:
– Vi har sedan tidigare en riktigt stark byggrättsportfölj och det är spännande att på sikt kunna addera ytterligare projektmöjligheter i Vallentuna där vi inte har några bostadsprojekt idag. Vad gäller fastigheterna i Tyresö har vi från vårt håll gjort vad vi har kunnat för att komma i mål med en detaljplan för fastigheterna. Osäkerheten i tiden för antagandet av detaljplanen gör dock att vi inte längre ser att vi har förutsättningarna att genomföra ett framgångsrikt projekt i närtid.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Aros Bostad på Branschguiden

Aros Bostad är ett partnerägt fastighetsutvecklingsbolag med fokus på utveckling av moderna, funktionella och hållbara bostäder i attraktiva geografiska lägen, med materialval och gestaltning som står sig över tid. Bolaget förvärvar, utvecklar och/eller konverterar kommersiella fastigheter och mark till byggrätter eller färdiga bostäder. Genom att agera långsiktigt, med ansvar för hela värdekedjan, skapas en trygg bostadsaffär för kunderna och en stabil avkastning åt investerarna.

Huvudinvesterare är företrädesvis institutionellt kapital från Första AP-fonden, finlä...

Läs mer om Aros Bostad på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige