Image

Alm Equity köper av John Mattson

TRANSAKTIONER Alm Equity köper fastigheten Fyrvaktaren 1 i Larsberg på Lidingö av John Mattson Fastighets AB. Lidingös ledande politiker är bekymrad över affären.
Publicerad den 19 November 2010

Fastigheten har en yta om 13 200 kvadratmeter, varav 11 200 kan utvecklas till bostäder.

Till största delen är fastigheten uthyrd till Lidingö stad, som upplåtit fastigheten till servicehus för äldre och till ett företag som driver bostadshotell. Utflyttningen av nuvarande verksamhet i fastigheten har redan inletts inför kommande renovering och stambyten.

- Köpet av Fyrvaktaren 1 är en del av vår fortsatta fokusering på utveckling av fastigheter i stadsnära attraktiva närförorter. Vi är mycket nöjda med att kunna förvärva en fastighet på den attraktiva Lidingömarknaden, av en seriös säljare som John Mattsson Fastighets AB, där vi redan idag driver andra projekt i tidiga skeden. säger Joakim Alm, vd för Alm Equity.

Kommunstyrelsens ordförande på Lidingö, Paul Lindqvist (M) är bekymrad över försäljningen, eftersom fastigheten kan komma att förvandlas till bostäder.

- Vi är mycket bekymrade över den uppkomna situationen. I fastigheten har Lidingö stad flera viktiga verksamheter, som nu riskerar att stå utan lokaler. Detta drabbar i förlängningen många Lidingöbor.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

EU-satsning för energieffektiva bostäder testas i Göteborg

Energi/miljö Ett nytt EU-projekt, ThumbsUp, ska utveckla och demonstrera energilagringslösningar i bostäder. Projektet, som involverar 19 företag, universitet och forskningscentra, koordineras av Veolia i Spanien, medan svenska Johanneberg Science Park samordnar hur lösningen ska testas. Detta sker i Göteborg på HSB Living Lab, en av tre demonstrationsplatser.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige