Image
Ulf Wallén, vd för Acrinova.
Ulf Wallén, vd för Acrinova. Bild: Sara Hertzman Persson

Acrinova beslutar om emission värd 26 miljoner

Bolag Acrinovas styrelse har beslutat om en fullt garanterad företrädesemission på upp till cirka 26 miljoner kronor före emissionskostnader.
Publicerad den 6 Mars 2023

Villkoren är att 17 befintliga aktier ger rätt att teckna en ny B-aktie för teckningskursen 6,79 kronor per aktie. Emissionen omfattar som högst 3,81 miljoner aktier. Teckningsperioden är från och med den 15 mars fram till och med den 29 mars.

Utspädningen för de aktieägare som väljer att inte delta i emissionen är cirka 5,56 procent. Detta går samtidigt att kompensera för genom försäljning av teckningsrätterna.

De tre största ägarna Malmöhus Invest, Svedulfs Fastighets och Olavia AB/Olavia Förvaltning har gått med på att teckna sina pro rata-andelar, samt gett garantiåtaganden för teckning av ytterligare aktier vilket tillsammans motsvarar hela emissionsstorleken.

Syftet med emissionen är att finansiera fortsatt tillväxt och omställningen av befintliga fastigheter.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

NCC-vd:n: "Vi är inte immuna"

Bolag Det är samma marknad som förra året. Det säger NCC:s vd Tomas Carlsson när han kommenterar marknadsutsikterna. Även om vissa områden i bolaget har det något tuffare så påverkas kassaflödet positivt av att de inte har investerat i fastighetsutveckling under första kvartalet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige