Image

860 nya bostäder i Malmö

STADSUTVECKLING Nu har det blivit klart för 860 nya bostäder i Malmö. Det är ett av Malmös mest attraktiva områden som ska bebyggas.
Publicerad den 12 September 2008

Området öster om Varvsparken och mässhallarna (omedelbart väster om Stapelbäddsparken) i den centrala delen av Västra hamnen i Malmö kommer att bebyggas med mellan 700 och 860 nya lägenheter, såväl bostadsrätter som hyresrätter. Detta enligt den detaljplan för området som nu har godtagits av stadsbyggnadsnämnden.

Planen medger, förutom bostäder, också en utbyggnad med kontor och vårdanläggningar och mot gatorna kommer det att finnas utrymme för olika centrumfunktioner som exempelvis butiker och serveringar i husens båda nedre våningar.

Planen har utformats med två alternativ, med och utan skola. Skälet till att man arbetar med två alternativ är att det finns olika lösningar på var i Västra hamnen den skola ska placeras som måste till när stadsdelen är helt utbyggd.

Alternativet med skola innehåller drygt 160 färre lägenheter än alternativet utan skola.
- Med den här utbyggnaden skapas en närmare kontakt mellan Bo01-området i väster och Stora Varvsgatan. Vi får därmed en mer fullständig och odelad stadsbild i området, säger stadsbyggnadsnämndens ordförande kommunalrådet Anders Rubin (s).

- Det här är ett av de mest attraktiva områdena i Malmö och det är viktigt att vi kan erbjuda både bostadsrätter och hyresrätter för att ge så många som möjligt chansen att bosätta sig här, säger han.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Bilderna bakom kulisserna: Så ska legendarisk rockklubb bli galen golfklubb på 1 000 kvadrat

Uthyrning Olle Frandsen, en av grundarna till Underground Golf Club, möter upp på Fastighetssveriges reporter i den legendariska rockkonsertlokalen på Kaserntorget, mitt i den centrala smeten av Göteborg. Om en kort tid är det dock galen golf som ska fylla den 1 000 kvadratmeter stora lokalen. – Självklart ska vi behålla Sticky Fingers-skylten på något sätt, säger han.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige