Image

Newsec förlänger med ny avtalsstruktur

FöRVALTNING Folksam har förlängt förvaltningsavtalet med Newsec Asset Management när det gäller Folksam Sak och Liv-portföljen.
I det nya avtalet har man utvecklat en ny arvodesstruktur, detta för att passa Folksams kommande tillväxtplaner.
Publicerad den 15 Juni 2010

Newsec Asset Management har fått förnyat förtroende att förvalta Folksam Sak och Liv portföljen. Det nya avtalet löper på tre år med möjlighet till ytterligare två års förlängning.

I och med avtalet har man utvecklat en helt ny arvodesstruktur baserad på resursbehov och incitament mot gemensamma mål. Den nya strukturen skapar flexibilitet och utvecklar partnerskapet mellan Folksam och Newsec. Detta skapar stora möjligheter för att förändra portföljen till sammansättning och storlek.

Upplägget avviker från de befintliga avtalen på marknaden och är möjligt på grund av de senaste årens positiva utveckling av förvaltningsentreprenader där både beställare och utförare har blivit mer professionella i sina roller.

Uppdraget omfattar ekonomisk och teknisk förvaltning samt skötsel.

Fastighetsbeståndet är cirka 300 000 kvadratmeter med fastigheter i Stockholm, Malmö, Västerås, Helsingborg och Eskilstuna. Fastigheten i Eskilstuna innefattar även köpcentrumet 21:an.

- Vi är väldigt glada över att ha fått förlängt förtroende från Folksam och ser fram emot ett fördjupat samarbete där vi erbjuder en än mer skräddarsydd tjänst. Våra kunder köper kvalitet och kompetens och vill vara med och påverka organisationen som om det vore deras egen. Strukturen är möjlig eftersom vi arbetar i nära samarbete med beställare som har stor kunskap om förvaltning, säger Björn Lindeborg, vd på Newsec Asset Management.

- Folksamgruppens ambition är att växa kraftigt de kommande åren. Det här nya avtalet är ett flexibelt avtal som ger möjlighet till hög kvalitet oavsett portföljens storlek. Dessutom är avtalet med Newsec Asset Management ett bra komplement till vår förvaltning i egen regi, säger Torbjörn Wiberg, ansvarig för samtliga direktägda fastigheter inom Folksamgruppen.

- Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Newsec de kommande åren med ett nytt och ännu bättre avtal, säger Björn Gustafsson, fastighetschef på Folksam Fastigheter.

Fasticon har varit Folksams konsult vid omförhandlingen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige