Image

ING säljer 28 handelsfastigheter för kvarts miljard

Transaktioner ING Reim Nordics har på uppdrag av ING Real Estate Nordic Property Fund sålt totalt 28 handelsfastigheter. Köpeskillingen uppgår till omkring 250 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Augusti 2011

Affärerna omfattar fastigheter innehållande handel med Coop som största hyresgäst samt bostäder.

Överlåtelserna sker i form av fastighetstransaktioner. De aktuella fastigheterna har en total area om cirka 27 000 kvadratmeter. Direktavkastningen uppgår till mellan 6,9 – 7,5 procent.

Överlåtelserna har skett i tre skilda transaktioner om 3, 5 och 21 fastigheter. Köpare är lokala aktörer och konsortier av privatpersoner.

Transaktionerna är helt i linje med ING RENPF:s fortsatta strategi att renodla fastighetsportföljen.

- Vi har valt att sälja de aktuella fastigheterna då de inte omfattas av vår långsiktiga strategi, säger Johan Bråkenhielm, investeringsansvarig på ING Reim Nordics.

Nordier Property Advisors har varit rådgivare åt ING Reim Nordics.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Vi är en partnerägd fastighetsrådgivare aktiv på den svenska fastighetsmarknaden. Nordiers verksamhet omfattar tre olika affärsområden: transaktion, värdering samt uthyrning och utveckling. Vi erbjuder kvalificerad rådgivning och deal-making för såväl fastighetsägare och investerare som entreprenörer. Vår approach kännetecknas av att våra seniora partners är djupt involverade i alla projekt. Det gör skillnad.

Nordiers transaktionsteam är aktiva i alla fastighetssegment och genomför affärer i hela Sverige, även på illikvida delmarknader. Vi arbetar alltid i små team,...

Läs mer om Nordier Property Advisors AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetssveriges favoritepisoder från Wallenstams bok

Bolag På vårt event Lokalmarknadsdagen i mars berättar Hans Wallenstam om 90-talskrisen, hur Wallenstam var det enda västsvenska fastighetsbolaget som överlevde och om sina nyvunna erfarenheter som författare. Fastighetssverige har naturligtvis läst hans bok "Mot alla odds" – och under tre dagar rankar vi här de mest läsvärda episoderna från den. I dag: Kulturkrocken mellan det gamla och det nya, vändningen i ulltröja från Grebbestad, valutakäftsmällen på slottet och julkortet till värsta antagonisten.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY